Yenitürk: Dualar Alarak Yola Çıktım

İş Adamı Servet Yenitürk Ak Parti’den Aday adaylığı başvurusunu yaptı. Urartu otelinde bir kokteyl veren Servet Yenitürk daha sonra kalabalık bir kitleyle AK Parti İl binasına giderek başvuruda bulundu.

İlhan Siyahtaş

Servet Yenitürk’ün milletvekili aday adaylığı başvurusunu AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda kabul  etti.  Soğanda Yenitürk’e hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

Başvurusu sonrası açıklama yapan Servet Yenitürk “ 13 yıldır hızla değişen ve büyüyen Türkiye'nin bir parçasıyız. Demokrasimiz, bireysel haklarımız, özgürlükler ve toplumsal barış önemli mesafeler kazandı. Bu zaman zarfında eğitim, sağlık, ulaşım gibi ekonomimizde ilerledi. Türkiye ekonomik ve siyasi bağımsızlığını arttırdı. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke oldu. Biliyorsunuz yanı başımızda, komşu ülkelerde yıllardır süren savaşlar var. İnsanlar ölüyor. Evlerini yurtlarını terk ediyor. Milyonlarca insan doğduğu, büyüdüğü yerleri terk etti. Bu kardeşlerimizin, akrabalarımızın önemli bir bölümü bizim misafirimiz. 2 milyona yakın Suriye ve ıraklı kardeşimiz bize sığındı. Devletimiz, Birleşmiş Milletleri bile kıskandıracak bir iş yapıyor. Bütün dünyanın takdirini kazanarak, bu kardeşlerimizi en iyi şekilde barındırıyoruz. Bunu biz bir insanlık, kardeşlik vazifesi olarak görüyoruz. Tüm bu zorluklara rağmen 13 yıldır Türkiye'yi yöneten irade ülkemizi büyüttü. İMF borçlarımızı bitirdi. Yollar, okullar, dünya çapında projeler yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Değerli Konuklar, Türkiye'deki bu kalkmayı çok yakından biliyorum. Siyasi istikrar bu millete kazandırdıklarının farkındayım. Bir ülkenin önüne vizyon konması, Bir ülkenin kendine hedefler belirlemesi, Gelecek planları olması çok önemlidir” dedi.

“Huzura Ve Toplumsal Barışa İhtiyacı Var”

Yenitürk “ Ak Partinin 2023 ve 2071 gibi hedeflerini, büyük Türkiye idealini paylaşan birisiyim. Bu topraklarda yaşayan herkes gibi Türkiye'nin tarih sahnesindeki yerini almasını istiyorum. Medeniyetimizi tekrar diriltmek, büyük olan gölgesinin genişlemesini düşlüyorum. Ak Parti hükümetlerinin toplumsal barışı sağlama kararlılığını görüyorum. Bu iradeyi tüm kalbimle destekliyorum. 2015 seçimlerinin cumhuriyet tarihimizin dönüm noktalarından birisi olacağının farkındayım. Ak Parti'ye barışa, huzura, düzene, kardeşliğe tüm Türkiye'nin olduğundan fazla bizlerin, memleketimizin ihtiyacı var. Bir yerde barış olmazsa, özgürlükler doya doya yaşanmazsa, başıbozukluk varsa orada huzurda olmaz. Kalkınma da olmaz. Refahta böyle bir yere gelmez. Bilakis huzurun ve düzenin olmadığı yerden sermaye kaçar. Fabrika kurulmaz, yatırım gelmez. Türkiye'nin çocuklarımızı geleceğe taşıyacak yeni bir anayasaya, huzura ve toplumsal barışa ihtiyacı var. Önümüzdeki seçimler büyük Türkiye yolunda önemli bir dönemeç olacak. Doğduğum, büyüdüğüm, ekmeğimi kazandığım bu topraklara, bu millete, bu ülkeye hizmet etme davası taşıyorum.

“Vanlıları En İyi Şekilde Temsil Etmeye Adayım”

Siyaset ve ticaret cesaretle, samimiyetle, zarafetle yapılırsa başarı getirir. Ak Parti siyasetinin zarafetine, samimiyetine milli iradeye dimdik sahip çıkmasına şahidim. Ak Partinin, Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan ve Ahmet Davutoğlu Başbakanlığı ile devam eden liderliğinin cesaretine, başarılarına şahidim. Bu liderlik sayesinde bölgesinde bir güven ve istikrar adası olan Türkiye var. Bu istikrarın sürmesi için, Türkiye'nin dünya gücü olması için, Millet sevdalılarıyla aynı yolda, Aynı vizyonda, Hizmet etmeye, 2006 yılında aile büyüklerimizle birlikte ortak karar alarak ikibine yakın ailemiz ve sevenlerimizle gönül vermiş olduğumuz partimize katılım yaparak bu güne kadar üstümüze düşen ve verilen tüm görevleri layığı ile yapmaya özen gösterdik. Van ve Vanlıları en iyi şekilde temsil etmeye aday olduğumu sizlerin huzurunuzda ilan ediyorum. Bu kararı vermeden önce büyüklerim, Van'ın kanaat önderleri, saygıdeğer manevi önderlerimizle, Aile ileri gelenlerim ile istişareler yaparak ve dualarını alarak yola çıktım. Bütün bu istişarelerin neticesinde bugün Ak Parti davasının, misyon ve vizyonunun parçası olduğumu duyurmanın gururunu sizlerle paylaşmak istedim. Fikrim, benliğim, vicdanım ve kalbimle bu davaya adayım. İdeallerini paylaştığım, hedeflerine inandığım bu yolda yürümeye adayım. Bugüne kadar verdiği tüm sözleri tutan, Tutamayacağı sözü vermeyen, Ak Partinin bu kutlu yürüyüşünün bir parçası olmaya adayım. Bu kararı almamda her türlü desteği veren başta ailem, hürmetli büyüklerime, Van eşrafının saygıdeğer önderlerine, çalışma arkadaşlarıma, Tüm dostlarıma ve Ak Partinin millet sevdalısı mensuplarına teşekkür ederim. Allah(cc) utandırmasın. Bizlere başta din-i islam olmak üzere, vatan, millet ve devlete hizmet etmeyi nasip etsin. Hepinizi tekrar saygı ve hürmetle selamlarım. Tüm milletvekili aday adayı arkadaşlarıma başarılar dileyerek başvurumu yapıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme