YENİ KARARLAR ALABİLİRİZ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Vanlı kardeşlerimiz şundan emin olsun: Eskisinden daha güvenli, daha hareketli ve daha huzurlu bir Van oluşturma çabasındayız"
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 3 üniversite tarafından yapılan incelemelerde orta hasarlı binaların bir kısmının ağır hasarlı çıktığını belirterek 3 bin ile 5-6 bin arasında konut daha inşa edebileceklerini söyledi.
 Başbakan Yardımcısı Atalay,  dün saat 15.30 sıralarında tarifeli bir uçakla Ankara'dan Van'a geldi. Ferit Melen Havaalanı'nda Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ve kurum amirleri tarafından karşılanan Beşir Atalay, ardından Edremit ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yaptırılan konutlarda incelemelerde bulundu.
 Yetkililerden bilgi aldıktan sonra bir açıklama yapan Beşir Atalay, deprem sonrası yeni yerleşim alanı olarak en fazla konutun bu bölgeye yapıldığını söyledi. Atalay, "İki gün boyunca burada çalışacağız. Çok büyük bir felaket olarak yaşanan depremden sonra Van'ın yeniden inşası ve hayatı yeniden normale döndürme çabamız devam ediyor. Vatandaşlarımıza ağustos sonu itibarıyla teslim edeceğimiz katılıcı konutlar ana gündemimizdir. Belki yeni kararlar almamız gerekir. Orta hasarlı binaları üç üniversite yeniden inceledi. Bir kısmı ağır hasarlı çıktı. Şimdi biraz daha kalıcı konutu planımıza ilave edebiliriz. 3 bin ile 5-6 bin arasında olabilir. Bunu bu akşam değerlendireceğiz" dedi.
 Yeni Van kurulduktan sonra özel sektörün yatırımlarının artacağını ve hükümet olarak turizm sektöründe çalışmalara hız vereceklerini kaydeden Atalay, "Vanlı kardeşlerimiz şundan emin olsun: Eskisinden daha güvenli, daha hareketli ve daha huzurlu bir Van oluşturma çabasındayız" diye konuştu. Beşir Atalay, daha sonra beraberindekilerle Yeşilsu köyünde yapımı tamamlanan okulun açılışına katılmak üzere bölgeden ayrıldı.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme