Emine Aktaş

11 Ayın Sultanı

Emine Aktaş

Güzelliğin iyiliğin, birlik ve beraberliğin ayıdır Ramazan. 11 ayın sultanı olarak kabul edilendir Ramazan. Ayların en mübareği, tüm insanlığın aşağı yukarı aynı anda yemeden içmeden kesilip, hep beraber yiyip içtiği coşkuyla beklediği aydır Ramazan.

 

Bu ay, herkesi kucaklayan son ilahi ve yüce dinimiz olan İslamiyet'in değerler değeri, kutsal kitabı olan Kuran'ı Kerim'in indirilmesiyle büyük anlam taşımaktadır. Bu mübarek ayı bir kurtuluş yolu olarak anlamamız gerekmektedir. Bu ay vesilesiyle her zaman yaptığımız, nahoş şeylere ara vererek hem ruhumuzu günahlardan arındırmış oluruz hem de kim bilir belki de bir daha nahoş şeylere yönelmememiz için fırsat bulmuş olacağız.

 

Bu ayda hiç tanımadığımız birine yapacağımız iyilikle bin bir duaya ortak olacağız. Bin bir aminler bizi bulacak. Bin bir aminleri semaya en içten dualarla yollayacağız. Her zaman yaptığımız iyilikleri bu ay bambaşka bir anlam daha katarak yaptığımızda yüreğimizin ferahladığını, rahatladığını ve içinde bitmek bilmeyen sevinci hissedeceğiz. Komşumuza vereceğimiz bir tas çorba ile yoldan geçene verdiğimiz bir sıcak Ramazan pidesine yüklediğimiz gönül hoşnutluğunu hissedeceğiz. Orucumuzu açtığımızda göreceğiz verdiğimiz pidenin sıcaklığı kapımızı çalacak. Yuvamızı şenlendirecek verdiğimiz bir tas çorba. Her kaşıkladığımızda çorbanın bitmediğini göreceğiz. Verdiğimiz bir tas çorbada evimizin, aşımızın bereketlendiğini görerek Allah'a şükredeceğiz. Verdiğimiz bir sıcak Ramazan pidesinin sonucunda aldığımız hayır dualarının bizi bin bir türlü beladan koruduğunu göreceğiz. Şükredeceğiz Allah'a Ramazan ayına yetiştirdiği için.

 

Her gün dikkat etmeden söylediğimiz kelimelerin, kullandığımız cümlelerin Ramazan'da esiri olacağız karşımızdakini kırmamak, incitmemek için ve o an anlayacağız aslında kalp kırmamanın, gönül incitmemenin ne kadar kolay ne kadar huzur verici olduğunu. Şükredeceğiz Allah'a bize bu gönül hoşnutluğunu nasip ettiği için.

 

Her zaman af kapısının açık olduğunu ama bu ay kapılarının hiç kapanmayacağını ve o kapıdan içeri giren samimiyetle istenilen dileklerin, samimiyetle yapılan pişmanlıkların ve tövbelerin, edinilen duaların ve tüm bunların sonucunda aminlerimize yetmiş bin meleğin aminleri eşlik ederek gönül rahatlığıyla günümüzü anlamlandıracağız.

 

Selam olsun oruca, oruçluya,

 

Selam olsun ekmeğini paylaşana,

 

Selam olsun güzel söz kullanana, selam olsun selamı yayana,

 

Selam olsun on bir ayın sultanı olan Ramazan ayını layıkıyla yaşayana,

 

Selam olsun sana.

Yazarın Diğer Yazıları