Yunus Türkoğlu

Geleneksel Tıp

Yunus Türkoğlu

"Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi…"K.S.Süleyman  
İnsan en güzel şekilde yaratılmıştır. İnsana maddi ve manevi hastalıkları yenebilecek şekilde mekanizmalar verilmiştir! İnsan için sağlık en kıymetli nimetlerden biridir. Sağlığın kıymetini ancak hastalanınca anlayabiliyoruz! Dolayısıyla sağlık bize emanettir, emanete iyi bakıp sağlığımızı korumak için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Çok öncelere gitmeye gerek yok, bizim çocukluğumuzda bu kadar hastalık yoktu! Çevremize baktığımız zaman eş dost hısım akrabalar genellikle hep hasta! Bunun birkaç sebebi var! En başta geleni tabi ki beslenmedir. Bunun yanında hayat tarzıda etkili oluyor, elektronik aletlerle iç içe yaşıyoruz, bedenen çalışmıyoruz, içtiğimiz sular artık saf değil, aşırı yemek vb. sayılabilecek çok sebep var… 

"Gün gelir insanın yediği gıdalar başına dert olur" sözü sanki bu günleri anlatıyor!

Son yıllarda; Alternatif tıp, bitkilerle tedavi, geleneksel tıp, kupa terapisi, sülük ve hacamat gibi tedavi şekillerini sık sık duyar olduk! Bu yazımda "Hacamat (kupa tedavisi) hakkında sizlere kısaca birkaç bilgi sunmak istiyorum. 
Hacamat nedir? Vücudumuz; karaciğer, böbrek, dalak, akciğer, lenf sistemi vasıtasıyla temizleyemediği toksinler, ağır metalleri vb. atıkları bağ dokusunda biriktirir!

Hacamat bağ dokusunda birikmiş olan bu atıkların vakum sistemiyle ıntradermal çizikler vasıtasıyla temizleme sanatıdır. 
Kelime Arapça Hicame(t) olup. Yani emmek, vakumlama anlamındaki "hacm" kökünden gelmektedir.

Hacamat kan ile ilgili tüm hastalıkların tedavisinde çok faydalıdır. Kan ile alakası olmayan hastalık hemen hemen yoktur. Başta migren olmak üzere yüksek tansiyon, bel ve boyun ağrıları, romatizma, unutkanlık, dikkat dağınıklığı (daha çok çocuklar için), alt ıslatma, beyin- kalp damar tıkanıklığı(MS), ergenlik döneminde akne, karaciğer yağlanması, prostat, böbrek, kadın hastalıkları ve depresyon olmak üzere, her türlü kanla alakalı rahatsızlıkların tedavisinde en mükemmel yardımcı tedavi yöntemidir. 

Sağlıklı bireyler için yılda iki veya üç defa hacamat yaptırmak uygundur. Bu tedavi sistemini hastalanmadan önce yapmak daha ideal olanıdır. Bu bir nevi koruyucu hekimliktir! 

İbn-i Sina'dan Hipokrat'a kadar birçok eski tıp âlimi genel olarak yılda en az iki kez hacamat yaptırmayı bin yıl öncesinden tavsiye etmişlerdir. Hipokrat hacamatı iç ve genel hastalıklarda kullanmıştır. Bu yöntem zamanla Avrupa ve Asya ülkelerine yayılmıştır…

Söz konusu yıllarda sebze ve meyvelerde hormon ile kimyasal ilaçların olmadığı, GDO'lu gıdaların tüketilmediği, egzoz gazlarına maruz olmadıkları zamanda bunu söylemişlerdir, fakat bu gün durum farklıdır. Bu toksinleri vücuttan atmak için "Peygamber(sav) sünneti" olan hacamatı yaptırmak çok faydalıdır! 

Düzenli olarak hacamat yaptıran ve faydasını gören biri olarak bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim. 
Bu tedavi doğru ve güvenilir kişiler tarafından yapılırsa hiçbir yan etkisi yoktur! 

Osmanlı, vaktinde İstanbul'da birçok tıp hekimi yetiştirmiş, yoğun olarak hacamat uygulamayı tavsiye etmişlerdir. Avrupa ülkeleri arasında hacamat yasal olarak kullanılmaktadır. İngiltere bu konuda en önce başlayan ve hızla yayılan lider ülkedir. Eski milli futbolcusu David Bekam düzenli olarak hacamat yaptıranlar arasındadır! 

En faydalı hacamat vücut sağlıklıyken yapılanıdır! İslam tıp âlimleri hacamat yetmiş derde devadır demişler. Bu tedavinin akabinde vücut komple elden geçmiş ve toksinlerden arınmış olur. Çevremizde en sık karşılaştığımız birkaç hastalıkla ilgili özet bilgiler verip bitirmek istiyorum;

Damar tıkanıklığı: Damarların tıkanmasına yol açan en büyük faktör kanda dolaşan toksin maddelerdir. Bunlar damar içinde plaklar oluşturunca kolestrol hastalığı oluşur.  Hacamat yaptıran, hareket ve düzenli spor yapanlarda bu hastalığın görülmesi mümkün değildir.

Migren: Doğal tedavi yöntemleri arasında migren için yan etkisi olmayan en kalıcı tedavi şeklidir.
Tansiyon:  Toksin maddelerin bağırsak yoluyla kana karışıp, damar çeperine baskı yapmaya başlamasıyla tansiyon hastalığı zuhur eder. Basit bir hacamat seansı çok fayda sağlar.

Unutkanlık: Unutkanlık ve dikkat dağınıklığında bu tedavi yöntemi oldukça etkilidir. Zayıf kılcal damarlar tıkalıysa bilgiye ulaşamayız, unutkanlık olur. Bu tedavi kılcal damarların açılmasında etkili olur. 

Ayrıca: Romatizma, kulak çınlaması, kronik yorgunluk, huzursuz ayak sendromu, epilepsi, cilt hastalıkları ve sporcular için kullanılan geleneksel tedavi şeklidir…   

"Tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamattır." Hadis-i Şerif

Kendinize iyi bakın, sağlık ve sıhhatiniz daim olsun.

Yazarın Diğer Yazıları