Veysel Selen

Üzgünüm

Veysel Selen

Ordu'da dün gece üniversite öğrencisi bir kızımız daha öldürüldü. Şimdi herkes bir şeyler yapmalı diyor;

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, tek adamı, Din Şurası toplantısında, "dinimizi yaşantımıza uyduramayız, dinimize göre yaşamalıyız, dinimizi yaşamımızın merkezi yapmalıyız" diyorsa ve "O" dinin kadına bakışı son derece ilkel ve çağ dışıysa ne yapacaksınız.

Aynı ülkede, din bezirganları televizyonlarda, dini sohbetlerde; 6 yaşındaki kız çocuğu evlendirilebilir, bir baba küçük kızından, erkek çocuk annesinden tahrik olur diyorsa. Ya da annenin diz kapağı görünürse veya hamile bir kadın sokakta dolaşırsa cinsel çağrışım yapar diyorsa ve toplum bu bezirgânlara gerekli dersi vemeyip hala saygı gösteriyorsa neyi önleyeceksiniz.

Ülkenin adalet bakanlığı, 23 kez beni koruyun diyen kadını kocasıyla uzlaşmaya zorluyorsa, mahkemeler, hakimler ve polis kol kırılır yen içinde kalır diyor veya bir kravat takmayı, cezada indirim sayıyorsa, şiddete hayır diyen kadınları devlet olarak copluyor, gaz sıkıyorsan, plastik mermiyle vuruyorsan neyi savunacaksın...

Sokak ortasında dolmuş şoförünü tehlikeli araç kullanmaması konusunda uyaran kızları inip dövüyorsa ve erkekler! Kuzu kuzu seyrediyorsa, veya sokak ortasında, çocuğun yanında, eşini tekmeleyen erkeği serbest bırakıyorsan...

Daha çoook, bir şeyler yapmalıyız diye geyik yaparsınız. Hele böyle omurgasız, şaklaban ve evet dediğine 1 gün sonra hayır diyecek kadar seviyesizleşen mecliste bile, vekil dedikleriniz sadece seyreder ve hiç bir şey yapılamaz.

Üzgünüm ülkem, üzgünüm sizler adına kızlarımız, kadınlarımız, çocuklarımız...

Üzgünüm.

Yazarın Diğer Yazıları