Veysel Selen

Gene terör

Veysel Selen

Daha kaç kez bu başlıkları atmak zorunda kalacağız. Bir hafta önceki ateş harlıyken daha, kor ateşlerle yanarken yürekler daha, bir ateş daha. Bu kez Kayseri'de, ateş düştü o yanan yüreklere.

Çıkıp konuşmayın meydanlarda, tınısı giderek yükselen dinleyicileri vecde getiren nutuklarınızdan. Vazgeçin tv mikrofonu gördüğünüzde ki saçmalıklarınızdan. Bakanlarınız, milletvekilleriniz, valileriniz önemli bir şey söylemek açmazında  debelenmesinler, komik oluyorlar.  Çevre Şehircilik bakanı gibi, Milli Eğitim bakanı gibi, Kayseri valisi gibi, içişleri bakanı, Sağlık bakanı gibi...

Vazgeçin hamasi nutuklardan ve her olayın ardından düzenlediğiniz güvenmediğimiz "güvenlik zirvesinden".

Bir şeyler yapın görünen, elle tutulan bir şeyler.

İntikam değil, daha çok öldürme yarışı değil. Daha çok insanı tutuklamadan yapın bir şeyler.

Bu ateş, bu yara vücudun tümünü sarmadan, bir çözüm ortamı yaratın.

TBMM de 4 partinin yanına, meclis dışı partileri de alarak, sivil toplum kuruluşlarını işin içine katarak bir geniş alan oluşturun, günler sürecekse günlerce konuşun. Muhatapları davet edin, aykırı söz söyleyenleri de ciddiye alın, birilerinin siyasi ikbalinden bağımsız olun ve çözmeden dışarı bile çıkmayın.

Halk artık yeter noktasında, damlalar bardağı taşırıyor...

Nefret ediyorum artık, başın sağ olsun lafından, duymak istemiyorum kanları yerde kalmayacak cümlesini. Otomotiğe bağlanmış rahmet, şifa iyi dilekleri de geriyor ruhumu.

Üzgünüm Kayseri şehitleri, siz hakka yürüdünüz, geride kalan yaralıların ve yüreği yanan bu halkın hali perişan.

Allah ailelerinize ve ülkemiz insanına sabır versin.

Yazarın Diğer Yazıları