Veysel Selen

EN BÜYÜK TEHLİKE.... İÇ SAVAŞ

Veysel Selen

Usta gazeteci Levent Gültekin, bir kaç gün önce Cumhuriyet Gazetesinde yayımlanan bir söyleşisinde; bir bürokratın, emekli olması nedeniyle sn. Cumhurbaşkanına ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanının yapmayı planladığı projelerini dile getirmesi üzerine,  "bunları gerçekleştirirseniz iç savaş çıkar efendim", Cumhurbaşkanının, "çıksın ezer geçeriz" dediğini birinci kaynaktan aktardı...

Duyunca insanın tüylerini diken diken eden bir cevap.

Ülkenin bütünlüğünü, birliğini temsil eder. Anayasanın uygulanmasına çalışır, devlet organlarının düzenli ve uyum içinde çalışmasını gözetir der anayasa, Cumhurbaşkanı için.

Oysa fiili durum yaratarak bir anayasasızlık, yasasızlık ortamı içinde, TBMM'yi de devre dışı bırakan, milletvekillerini sıradanlaştıran, taraflı yargıya teslim eden bir eğilim hakim.

Sanki bizzat Cumhurbaşkanı ve onun mutlak hakimiyeti altındaki saray hükümeti ve AKP grubu, hızla ülkeyi yokolmanın içine taşıyorlar.

İç Savaş, söylemesi ne kolay, değil mi?

78 milyonluk koca bir ülke, çeşitli halklar, çıkar grupları, yüz yıllardır ötekileştirilen inançlar, bastırılmış öfkeli kesimler, acı çeken ama acısını içinde yaşayanlar... v.s, v.s...

Mutlak egemenlik için, %51'i baskılamak için, Allah göstermesin.... Bir kıvılcım mı hazırlanıyor???

Her şeye, bunca çatışmaya, belli kesimlerin aşağılanmasına karşın, hep devreye giren sağ duyu mu zorlanacak?

Bu olasılığı dile getirenler, Afganistan'ı görmüyorlar mı? Yıkımı, yangını, ölenleri, sakat kalanları, savruluşu görmediler mi?

Ya Irak, kendi kendine yeten, iyi bir yöneticiyle zenginlik ve refaha kavuşması muhtemel Irak....

Bizzat kendi devlet başkanı ve egemen BAAS partisi eliyle yokoluş sürecinin ateşini yaşamadı mı?

Yangın ve yıkım yerine döndü ülke. Milyonlarca ölü, milyonlarca harap insan... ve hala , hala kin, nefret, intikam ateşleri her gün...

Siz zannediyor musunuz unutulacak, bombalanan Şii camileri ve ölümleri. Ya da Sünni camileri ve ölümleri?

Unutacak mı Şii Araplar, Sünni Araplar veya Türkmenler Kürtlerin istilacı ABD ve İngilizlerle işbirliğini?

Suriye'deki Arap Baharı!! kıvılcımına körük ve benzinle giden ABD ve Türkiye, bu iç savaşı görmüyorlar mı?

O yıkımı, o yangını, o mülteci konumundaki parçalanışı, acıları, sessiz feryatları...

O güzelim Halep....

Geceler rahat uyuyor musunuz?

Şimdi sıra bizde mi?

Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa.. tekmil 81 vilayet, onca ilçe, köy...

Ateş, yangın, ölüm, kan, acı, feryat...

Görevi halkı korumak olan, polisle mi ezeceksin halkı? Yoksa tankıyla topuyla askeri mi, kendi halkını ezip geçsin diye görevlendireceksin?

Demez mi bu polis, bu asker, ben kendi halkımın, akrabamın, kardeşimin, bacımın, anamın, babamın ölüsünün üzerine basıp geçmem diye.?

Bu polis, asker hatıralarını barındıran kendi kentlerini , kasabalarını, köylerini, mahallelerini yakıp yıkacak... Yok artık.

Evet gerçi Sur'da, Şırnak'ta, Silopi'de, Nusaybin'de, Yüksekova'da yaktı-yıktı ama senin yarattığın algıyla sadece "Terörist" kalkışması nedeniyle, kerhen yaptı.

Ama ülke genelinde iç savaş... yok, yok...

Bunu düşünenler, aklından geçirenler bilmeli ki, o yangında kendi sarayları da, villaları da, köşkleri de, servetleri de, çocukları da yanar.

Ülke yüz yıl geriye gider, bu kat-i ve yakıcı hesaplaşma bir daha bazı düşünce ve inançların filizlenmiş haline bile imkan tanımaz.

Bizi böyle bir sınamaya tabi tutmayın, ülkeyi böyle bir kaosa sürüklemeyin. 

Hala, AKP'nin içinde, aklı başında insanların varlığına inanıyoruz. Hala, samimi dindarların bu kadar çıldırmadığını sanıyoruz.

Allahım sen bizi, hırslarının esiri olmuş mağrurlardan koru...

Yazarın Diğer Yazıları