Nimetullah Arvas

15 TEMMUZ KALKIŞMASI BİR İŞGAL HAREKETİDİR (2)

Nimetullah Arvas

Dinler arası diyalog

Dinler arası diyalog bir ihanet projesidir. Asrı saadette Peygamber Efendimizin imparatorluklara,krallara gönderdikleri mektuplar elimizdedir. Heraklius’a gönderdiği bir mektupta  ‘’ Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla, Allah’ın ve Resulü olan Muhammed’den Rum’ların büyük Reisi Heraklius’a…Hidayet’e ve hakka ittiba edenlere selam olsun. İlan ederim ki; seni tam bir İslami davetle İslam’a çağırıyorum. Müslüman ol, selamet bulursun. Müslüman ol ve Allah sana iki kat ecrini verir. Eğer yüz çevirirsen, tebaanın günahı senindir.’’ ( Din istismarı s.94) Dinler arası diyaloğun esas amacı Allah merkezli bir din etrafında insanları buluşturmak olup, Allah resulü Hz.Muhammed’i ve onun şeriatını dinden çıkartmaktır. AllahuTeala‘’Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.’’ (Bakara 120) Bu ayet gerçeği apaçık bir şekilde beyan etmektedir.Avrupa birliğine alınmamanın altındada bu yatmaktadır. Ve yine başka bir ayette AllahuTeala ehli kitabı bir kelime etrafında toplanmaya çağırmıştır. ‘’De ki: “Ey kitap ehli! Bizimle sizin aranızda ortak bir söze gelin(1): Yalnız Allah’a ibadet edelim(2) O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım(3) Allah’ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilâh edinmesin.” (4)Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: “Şahit olun, biz müslümanlarız.”(Âl-i İmrân 64)

‘’Bil ki Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur.’’ (Muhammed 19) Ve ‘’Muhammed, Allah’ın Resûlüdür.’’ (Fetih 29) 

Geçmiş peygamberlere verilen en üstün sıfatlar Peygamberimizde toplanmıştır. Hz.Muhammed’e tabi olan bütün peygamberlere tabi olmuş olur. Kuran bütün semavi kitapların özü ve özetidir. Semavi kitapların doğrularını tasdik etmiş yanlışlarını tashih etmiş (düzeltmiş) ağır hükümlerini tahfif (kolaylaştırmıştır) etmiştir. Kuran’ı tasdik eden bütün semavi kitapları tasdik eder. Dolayısıyla dinler arası diyalog, dinlerin birleştirilmesi gibi projeler Kuran’a ve tevhid inancına aykırı kurulmuş bir tuzaktır. AllahuTeala bütün ehli kitabı bir kelime etrafında toplanmaya, Hz. Muhammed aleyhisselama tabi olmaya davet etmiştir.

Ilımlı İslam

Ilımlı İslam’dan esas maksat Müslümanları ruhsuz bir beden gibi hareketsiz yapmaktır. Halbukiİslamiyette ruhbanlık yoktur. İslam’daki ruhbanlık cihaddır. ‘’Her ümmetin bir ruhbanlığı vardır benim ümmetimin ruhbanlığı ise Allah yolunda cihad etmektir.’’ (Ahmed b. Hanbel 1380)

İslam ümmetine gerektiği zaman gerektiği yerde cihad farzdır.

  1. Cihadı Ekber (Nefisle yapılan cihad): Amacı nefsin terbiye ve tezkiyesi olan cihad-ı ekber, Muhammedi ahlakın güzellikleriyle insan-ı kamil, Kuran ve sünnette bildirilen özelliklere sahip kılmaktır.
  2. Mal, İlim, Beden ve Hikmetle Yapılan Cihad: Amacı bütün insanlığının mutluluğunu temin etmeye ve gönüllerini fethetmeye vesile olmak. Mal, beden, ilim ve gerekli vasıtalarla yapılan cihaddır.

Ilımlı İslam tabiri İslamın ruhuna aykırıdır. Çünküo zaman radikal İslam ismiyle  birİslam var demektir. Böyle bir şey mümkün değildir. AllahuTealaHz.Muhammed ‘in ümmetini ‘’vasat ümmet’’ olarak isimlendirmiştir.’İşte böylece sizin insanlığa şahitler olmanız, Resûl'ün de size şahit olması için sizi vasat bir millet kıldık.’’ (Bakara 143)

Ilımlı İslam, ibrahimi dinler, dinler arası diyalog gibi projelerin arka planında samimiyetten uzak İslam ümmeti ve özellikle Müslüman Türk coğrafyası için ihanet projeleridir.

Yazarın Diğer Yazıları