Rıdvan Can

Atamayana atarlar

Rıdvan Can

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda öyle bir maç oldu ki gerçekten de yazımızın başlığında belirttiğim gibi atamayana atarlar tabiri yerine oturmuş oldu.

 

VANSPOR KOMADAN ÇIKAMADI

Son haftalarda puan kaybederek, zirvenin 9 puan gerisinde kalan, ligin 7'nci haftasında Uşakspor mağlubiyetiyle başlayan Eyüpspor mağlubiyeti ile devam eden düşüşün ardından yoğun bakıma giren Vanspor komadan çıkamadı…

Bir takımın futbolcuları giydikleri formaya bu kadar ihanet edemezler…

 

TEBRİKLER TARAFTARA

Geçen hafta Sakarya'da, bu hafta ise Van Atatürk Şehir Stadyumunda takımını yalnız bırakmayan Vanspor taraftarının alınan mağlubiyete rağmen misafir takım Eyüpspor'u maç sonrası tribünlere çağırarak alkışlamaları fair play'a yakışır örnek bir davranıştı. Bizlerde Vanspor taraftar grubu Kara kobra ve Gölkentli taraftarlarının yanı sıra Vanspor sevdalılarını canı gönülden kutluyoruz.

 

MAÇA GELİRSEK;

Ligin 11'nci haftasında Sakarya mağlubiyeti sonrası Vanspor kendi evinde 8 puanlı ligde kalma mücadelesi veren İstanbul'un semt takımlarından Eyüpspor'u ağırladı…

Özellikle Sakarya'da yaşanan istenmeyen olaylar sonrası ve alınan 4-2'lik ağır mağlubiyetin ardından Eyüpspor karşısında

Vanspor'dan beklentiler çok yüksekti…

Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün sosyal medya üzerinden "Bayrağını al maça gel" çağrısına kulak veren taraftarlar bayrağını alarak maça gelmişti. Taraftarın maça yoğun ilgisi vardı. Şehir ve taraftarıyla herkes inanmıştı. Oysa inanmayanlar vardı. O da sahadaki futbolculardı…

Şampiyonluk mücadelesi veren rakiplerimizden Tuzlaspor, Bandırmaspor ve Kırşehir'in puan kaybettiği, Bayburt ve Ankara Demirspor'un ise üç puanla kapattığı bir haftada Eyüpspor maçı Vanspor adına önemliydi.

Maça rakibine oranla etkili başlayan ve maçın daha başında Batuhan Er'in penaltı golü ile 1-0 öne geçen Vanspor, geride kalan bölümde peş peşe bulduğu birçok net gol pozisyonundan yararlanamadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da yine rakip kalede gol arayan Vanspor ilk yarıyı aratmayacak sayısız gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Karşılaşmanın 54 dakikasını 10 kişi sürdüren Eyüpspor maçın son bölümlerinde kalemizde geliştirdiği iki atakla golleri bularak maçı kazanıp, adeta altın değerinde üç puanı Van'ın elinden söküp aldı.

 

OLMUYOR BAŞKAN

Başkanım emeğiniz çabanız tartışılmaz. Vanspor için yaptıklarınız inkar edilemez. Ama birde yapmadıklarınız var ki, buda inanın başta Vanspor'a sonrada size zarar veriyor. Buradan daha öncede dile getirdiğimiz gibi Vanspor formasına ihanet eden, son haftalarda ortaya çıkan olumsuz ve başarısız sonuçlara neden olan ve takımın ahengini bozan, mağlubiyetlere davetiye çıkaran bazı isimler kadro dışı bırakılmadığı sürece bu takım bir ileri iki geri gider. Son iki maçı gözden geçirin. Önce Sakarya karşısında 2-0 önde olan takım 4-2, Eyüpspor karşısında ise 1-0 önde alan takım on kişilik takıma 2-1 kaybediyor. Burada suçlu kim? Rakip takımın ataklarına engel olamayan savunma mı? Yoksa sayısız gol pozisyonlarını değerlendiremeyen ileri uç futbolcuları mı? Başkanım açık ve net söylüyorum bu takıma ve sizlerin emeğine yazık. Bu takım rotasyona giderek, bir kaç futbolcu kenara alınmalıdır. Bu taraftara yazık. Her maç galibiyet umuduyla tribünlere gelerek, takımı 90 dakika susmadan destekliyorlar. Bu taraftar bunu hak etmiyor. İnanın Eyüpspor maçı sonrası stadyum çıkışında ağlayan taraftarlar gördüm. Bu taraftarın günahı nedir. Her şeye rağmen bizler yine sizlerin ve takımın yanındayız. Başarı için rotasyon şart.

Evet, yeni teknik direktör Taner Taşkın ve ekibine bu zorlu lig maratonunda başarılar diliyorum. Hafta sonu deplasmanda Kastamonu ile oynanacak maçta temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları