Uzm. Ecz. Afşar Çelik

İnce Ruhlar Durağı

Uzm. Ecz. Afşar Çelik

Bazı insanları pek az tanırsınız. Ben de onu pek az tanırdım.

İşin garip tarafı daha iki hafta olmamıştı ki onu Cumhuriyet Caddesi'nde artık neden göremediğimizi değerli büyüğümüz Sedat Bey'e sormuştum.

Hal böyle olunca hakkında yazmam da tuhaf karşılanabilir. Çünkü onunla ilgili sadece ortak dostlardan duyduklarım kadarını biliyorum.

 Van ki memleketin sanırım göç şampiyonudur.  Güvenlik veya kâr endişesinden terk edilmeğe en çok alışmış illerdendir herhalde.

İşte böyle bir ilde "gitmeyip" kalan, ne zaman görsem, dudaklarında pırıl pırıl bir tebessüm ve Türkçe'nin  Van ağzıyla bir selâmla sizi selâmlayan bir Türk evlâdını sonsuzluğa uğurladık.

Fazla tanımazdım evet… Ve fakat Türk kültürünün Van'daki köşetaşlarından, Van Türk Musiki Derneği'nin kurucularından birini, konserlerde, çalışmalarda ışıl ışıl iyimserliğiyle epey görmüşlüğüm vardı.

Bazen bir insanı  şahsen tanımak yerine dostları aracılığıyla tanımak daha iyidir. Ben de öyle yaptım. Dernekten bir arkadaşım onun ne kadar ince ruhlu bir insan olduğunu anlattı.  Sokaklarından  Türkçe'nin neredeyse silineceği bir şehirde, Türk Musikisine gönül   veren bir insanın zaten başka türlü olmasını da bekleyemezdim, doğrusu.

Ve bir gün… O ince ruh artık bu dünyanın kırıcı  rüzgârlarına dayanamayıp şarkıların en güzellerinin hiç kısılmayan sesler ve sönmeyen nefeslerle terennüm edildiği bir yere göçmüş.

Van onu terk etmeyen vefakâr evladından birini, bir ince ruhu yitirdi.

Bazen hatıralar gerçeklerden daha kalıcı ve aydınlatıcıdır. Korkmaz Karabulut inceliği ve dostluğuyla geride güzel bir anı bıraktı. Ruhu şad olsun.

Yazarın Diğer Yazıları