Uz. Dr. Sevilay Zorlu

Olgun Kadınlar Ve Genç Erkekler Neden İyi Çift Olurlar?

Uz. Dr. Sevilay Zorlu

Geçmişte bilim adamları erkeklerin kendilerine daha çok çocuk yapar güdüsüyle genç kadınları seçtiği teorisine inanırlardı. Son dönemlerde yapılan bir çalışmanın sonuçları, erkeklerin kadınların yaşına aldırmadıklarını, fiziksel güzelliğe önem verdiklerini gösteriyor.İyi görünenlerin bu dünyayı yönetmesi kötü bir şey ama en azından yaşınız ilerliyor diye paniklemenize gerek yok. Bu çalışmada yirmi küsur erkek hep daha gençleri değil de kırklarında ama çekici olan kadınları seçmişler. Üstelik sadece bir gecelik seks için değil. Başka bir çalışmanın sonuçlarında, Kadından iki yaş küçük olan bir erkekle ilişkide, erkek  ondan iki yaş küçük olan kızlara göre yatakta daha iyi olduğuna inandıklarını gösteriyor. Sebebi güç ya da karizma ya da gerçekten seksi olma olabilir; sonuç şu ki olgun kadınlar daha çekici. Olgu kadını daha çekici kılan nedenler:

 OLGUN KADIN NE YAPTIĞINI BİLİR

Seksüel maceraları seven kadınların otuzlarına geldiklerinde, en az birkaç sevgilileri olmuştur. Ve diğer konularda olduğu gibi, ne kadar çok deneyim kazanırsanız, o konuda o kadar iyi olursunuz. Bütün bu yıllar boyunca kadın kalkmayan, inmeyen ya da erkenden boşalıveren penislerle karşılaşmıştır. Kaval kemiğinin dokunulmasıyla uyarılabilen ya da her konuda yönlendirilmesi gereken ya da kadınlara bir şeyler öğretebilen sevgilileri olmuştur. Genç kızın göğüsleri gökyüzünü gösteriyor olabilir ama daha olgun bir kadın sizi cinsel bilgisiyle bulutların üzerinde dolaştırır. 

  1. OLGUN KADIN İPLERİ ELİNE ALIR

Pozisyon, hız yada ön sevişme konusunda sizi yönlendirmekten çekinmez. Hatta gerekirse ipleri kendi eline alır. Mastürbasyon yapan bir kadını izlemek erkekler için afrodizyak gibidir ( milenyumu hafife alınan bir gerçeği). Olgun kadın ihtiyaçlarını kendi karşılayabilir ki bu erkeği üzerindeki baskıyı azaltır. Eğer erkek kadını tatmin etmeyi beceremiyorsa, kadının bu konuda mutlaka bir şeyler yapacağını bilmenin rahatlığıyla uzanabilir. Yaş farkından dolayı eşlerden daha yaşlı olanı ‘’ öğretmen’’,genç olan ise ‘’ öğrenci’’ gibidir. Bu roller yatak dışında kısıtlayıcı bir şeymiş gibi görünse de yatakta çok işe yarar. Çoğu kadın hala sırt üstü uzanıp erkeğin bütün işi halletmesini bekliyor. Kadının aktif ve hatta yönetici olması, otomatik bir penis uyarıcısıdır. Erkek genç, hevesli ve muktedir;  kadın ise daha önce birçok kez gittiği o yere erkeği götürebilecek kadar cesur ve hayal gücü geniş. Bir kadının cinsel ilişkide kontrolü ele alması her zaman iyidir. Çünkü kadınlar birleşmeye ve orgazma odaklanmazlar. Seks, sadece birbirini boşaltmak değil, ona keyif de vermektir.   Olgun kadınlar,’’ şöyle bir şey önersem benim hakkımda yanlış bir fikre mi kapılır’’ gibi çekincelerin üstesinden gelmiştir ve erkeğin aradığı fantezileri denemeye daha açıktır. Ayrıca yaşlandıkça kadınlar erkeklerin yeniliğe bayıldığını bilirler.  Ona görsel şölenle ve deneyecek yeni şeyler verin, hiçbir yere gitmeyecektir.

  1. OLGUN KADIN YUTAR

Son damlasına kadar Evet, burada biraz ikiyüzlü davranıyorum çünkü oral seksin illa ki yutmayla bitmesi gerekmediğini ilk söyleyen de benim. Ama bu hala erkeklerin fantezisi. Bunu yapanlar büyük puanlar kazanıyorlar. Elbette oral seks tekniğinin iyi olması da önemli. Olgun kadın boğuluyormuş gibi olmadan oral seks yapmayı bilir. ( 17 yaşındaki bir kızdan daha çok yapmıştır bu işi) ve son anda off-dur-çekil-diyerek spermleri itmezler çünkü yutarken bir miktar rahatsız olmanın, erkeğin aldığı zevke değeceğini bilirler.

  1. OLGUN KADINLAR ACELE ETMEZ

Kadınların havaya girmesi, erkeklerden daha uzun sürer. Olgun kadın bu yüzden özür dilemez, bu sürenin tadını çıkarır ve uzun süren bir seks her iki cins de daha keyiflidir. İyi bir ön hazırlık daha yoğun bir orgazm yaşanmasını sağlar. Ekstra bonus: erkek kadını uyarmaya çalışırken kendisi de uyarılır çünkü tepkiler tahrik eder. Hiç kıpırdamadan yatan güzel bir vücuttansa, biraz sarkık da olsa tepki veren bacakları tercih eder. Çoğu erkek için tepki veren kadın vücudu, güzellikten daha fazla tahrik edicidir.

Görünüşten bahsetmişken ekleyelim, ironiktir ama olgun kadınlar nasıl göründükleri konusunda genç kızlardan daha az endişelenirler. Nasıl göründüklerine önem vermediklerinden değil, kendilerini olduğu gibi kabul ettiklerinden. Kendinden genç erkeklerle çıkan kadınlar genellikle güzel kadınlardır ve sağlıklı ve iyi görünmek için çaba sarf ederler çünkü kabul etmek gerekir ki, fiziksel görünüş ilk dikkat edilen noktadır.Ardından cinsel cazibe gelir. Eğer cinsel olarak doruktaysanız-genellikle otuzlu yaşlar- oldukça çekici birisinizdir. Yani hormonlarınız öyle çıldırmış bir haldedir ki erkekler bunu 20 adım öteden bilinçaltı düzeyinde hissederler. İsterseniz, vücudunuzu da seksi bir şekilde taşıyabilirsiniz: göbek içeri, göğüsler dışarı, popo sıkı. Adamı bırakın biraz nefes alsın canım, gözü size takılıp duruyor!

  1. KENDİNE GÜVEN =  KARİZMA

Herkes kendine güvenen bir sevgili ister, nasıl göründüğünüz o kadar da önemli değildir. Aslında bir çok terapist olgun kadınlarda genç erkeklere en çekici gelen şeyin cinsel güven olduğunu söyler. Genç kızların olgun kadınlardan almaları gereken derslerden biri de şudur: istemediğiniz sürece yatakta istediğiniz şeyi alamazsınız. Eğer olgun bir kadın göğüslerine dokunulmasını istiyorsa, erkeğin elini alıp göğsüne götürür. Genç kadınların çoğu erkeğin bilmesi gerektiğini düşünerek ya da eleştirdiğini sanıp alınacak diye yönlendirmekten kaçınırlar. Yanlış. Çoğu erkek yönlendirilmeyi tercih eder.

Yaş farkı partnerler arasında sorun yaratıyor mu?

Birbirinden farklı geçmişleri,beklentileri ihtiyaçları,tepkileri ve duyarlılıkları olan iki ayrı bireyin, rutin seyreden bir ilişki içinde yaşayabilmeleri sanatıdır evlilik. Belki de  o yüzden boşanmalar ve mutsuz evlilikler artıyor günümüzde.Herkes sanatçı olmayı öğrenemiyor

“Rutin sıkıcıdır” denir. Öyleyse boşanan eşlerin çoğu niye tekrar evlenirler? Rutinin sıkıcı olmasına karşın insan yaşamının en önemli ihtiyaçlarından biri olan güven duygusunu sağlamakta en önemli etkenlerden biridir.

Tehlikeli varsayım;aşk her zorluğun üstesinden gelir’’Aşkı bir görme kusuru yaşadığını varsaymak doğru olmaz.İlişkinin süresi uzadıkça partnerler birbirleriyle ilgili olumsuzlukları bazen evlenmeden öncede görmeye başlar.Bazen gerçekten o kadar nettir ve o kadar yaşantımıza girer ki,inkar etmemiz neredeyse mümkün değildir.Partnerinin yaşça büyük ya da küçük olmasının neden olduğu iletişim sorunları,  gösterdiği şiddet,alkol-madde alışkanlığı, kumar veya sadakatsizlik canını defalarca  yakmıştır.Ama yinede onunla evlenmeye karar verebilir. Çünkü,’’Aşk her şeyin üstünden gelir, partnerin nasıl olsa değişecektir,’’efsanesine inanmak istiyorsunuzdur. Etrafımızı kısaca gözlemlediğimizde olumsuz örnek bulmakta pek zorlanmayız. Aşk asla yetmez… Olumsuzlukların daha yakın bir ilişki çerçevesinde kendiliğinden düzeleceği düşüncesi tehlikeli bir varsayımdır. Kadınlar evlenirken “eşlerini değiştirebileceklerini”; erkeklerde “karılarının hiç değişmeyeceğini” düşünürler. Bazen inanmak istediklerimize değil gözümüzün önündeki gerçeklere daha fazla şans vermek gerekir.

Çinlilerin bir atasözü vardır “iki insan birbirini seviyorsa binlerce kilometre bile onları ayıramaz; ama iki insan arasında sevgi bağı yoksa kapı komşusu bile olsalar bir araya gelemezler” . Bu bakış açısına göre yakın bir ilişki fiziksel yakınlık meselesi değil,mesafeleri engel tanımayan enerji uyumu meselesidir. Ama uygunluk, tutku ve arzudan daha fazlasını barındırır. Aile ve eğitim gibi toplumsal olgulara da bağlıdır. Bunlar zorunlu sınırlayıcı faktörler değildir ama klavuzluk eder.

Erişkinlik döneminde ruhsal gelişimde sağlıklı olan yakınlık kurmak, patolojik olan yalnız kalmaktır. İki her zaman birden iyidir.Çünkü harcadıkları emeğin karşılığını alırlar.Biri düşerse,diğeri ona elini uzatır;düştüğünüzde yalnızsanız ,sizi ayağa kaldıracak biri yoktur yanınızda .İki kişi yanyana uzandıklarında birbirlerini ısıtırlar ;oysa yalnızsanız nasıl ısınırsınız?Biriniz saldırıya uğrasa ,birlikte karşı koyarsanız ;üç liften oluşan bir halatı kolay kolay kimse koparamaz .

Yaş farkı olsun ya da olmasın kendimize ” ben neden böyle bir seçim yapıyorum,eşim benim hangi duygusal ihtiyacıma hitap ediyor ve uzun vadede bu bana iyi gelecek mi?” sorularını sorup içtenlikle cevaplayabiliyorsak sonuçlar bizi mutsuz edemeyecektir.

Yorumlar 4
Caner 12 Ekim 2022 02:12

Hocam merhaba saygılar. Benim şuan hayatımda olgun bir kadın var ve gayet iyi anlaşıyoruz mutluyuz. Ben 36, o 49 yaşında 3 senedir beraberiz. Benim tercihim zaten olgun kadın hepte bu oldu. Ve şu son 3 senedir mutluyum, benim için olgun kadın kızlardan daha iyi ve daha tatmin edici bu konuda

Caner 12 Ekim 2022 02:12

Hocam merhaba saygılar. Benim şuan hayatımda olgun bir kadın var ve gayet iyi anlaşıyoruz mutluyuz. Ben 36, o 49 yaşında 3 senedir beraberiz. Benim tercihim zaten olgun kadın hepte bu oldu. Ve şu son 3 senedir mutluyum, benim için olgun kadın kızlardan daha iyi ve daha tatmin edici bu konuda

Erkan 24 Eylül 2022 07:45

Mükemmel bir Yazı

Erkan 24 Eylül 2022 07:45

Mükemmel bir Yazı

Yazarın Diğer Yazıları