Uz. Dr. Sevilay Zorlu

HİPNOZ NE DEĞİLDİR?

Uz. Dr. Sevilay Zorlu

Hipnoz sadece telkin almaya hazır hale getirir. Hipnoz olmak iyileştirmez. Her psikoterapi bir telkindir. Bilinçaltı hayal ile gerçeği ayırt edemez. Her psikoterapi telkini gizli veya açık olarak verir. Hipnoterapi psikoterapinin etkisini arttırır.
"HAYAL ETMEK BİLMEKTEN DAHA ÖNEMLİDİR" A.EINSTEIN
* Uyku
* Bilinçsiz bir durum
* Aldanma
* Zayıf zihinlilik
* Başkası tarafından kontrol edilme
* Kişisel kontrolünü kaybetme
HİPNOZ NEDİR?
* UYANIK BİR DURUM
* RAHATLAMA
* HAYALİNİZDE CANLANDIRMA
* ZİHİN ALIŞTIRMASI
* BİLİNÇDIŞINIZLA UYUM
* GERÇEK KONTROLÜN SERGİLENMESİ
HİPNOZDA HANGİ BEYİN YARIMKÜRESİ ETKİLİDİR?
BİLİNÇALTI ZİHİN:
* Tanıma 
* Hatırlama
* Ritm
* Görsellik
* Hayalgücü
* Yaratıcılık 
* Sentez
* Rüyalar
* Semboller
* Duygular
* Mecazi anlamlandırma
* İD     
BİLİNÇLİ ZİHİN:
* Mantık matematik 
* Okuma       
* Yazma 
* Dil - konuşma 
* Analiz 
* EGO 
HİPNOTİK ZİHİN MODELİ
Çoğu insan otomatik yaşar. Sahip oldukları potansiyelin farkında değildir. Gizli bir gücün bir gün kendisini kurtarmasını bekler. Sihirli bir değnek bir gün yaşamlarını değiştirecektir. Ama günler geçer. Bu hayal gerçekleşmez. Çünkü bilmezler. O aradıkları sihirli güç kendi içindedir. İtaatkar bir hizmetçi gibi sahibinin emirlerini beklemektedir. Dile benden ne dilersin demek için çırpınır. İstenen her şeyi vermeye hazırdır. Sır, anlamakla çözülür. Bu gücün içinde olduğunu anlamak ve o hizmetkara gereken emirleri vermekle. 
Farkındalık zihnin gelişmesi ve genişlemesidir. Farkında olarak bir çok olumsuz davranışı değiştirmek mümkündür. Sadece kendi içine yapılacak kısa yolculuklar bile birkaç hafta içinde birçok sıkıntıyı yok eder. 
O hizmetkar bilinçaltıdır. Kişi kendinin, duygularının, düşüncelerinin farkında olabilir. Ama bilinçaltının çok az farkındadır.

Yazarın Diğer Yazıları