Ümran Öztürk

Vanlı Okuyucularımla Buluşuyorum

Ümran Öztürk

Siz bu yazıyı okuduğunuzda ben Van'da olacağım. Bu kez iğde kokusu değil ama iğde kokusu kadar sevdiğim kitap kokusu beni karşılayacak.

 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Van Kitap Fuarının yanı sıra Van'da imza ve söyleşilere katılacağım. Kitabın o büyülü yolculuğunda sizlerle birlikte olacağım. Bir bardak çay eşliğinde sohbet edeceğim dostlarımla, belki okurlarla kitaplarım üzerine konuşacağız. Çocuklara dokunacağım onların duygularına. Tebessümlerine bir iki şiir iliştireceğim ya da birkaç öykümün kahramanı olacaklar çocuklar, kadınlar ve erkekler. Caddelerinde, sokaklarında çocukluğumu bulacağım belki de. Lavaşa  otlu peyniri saracağım bir kahvaltı salonunda. Ya da bir türküde efkarlanacak, bir dost elini tuttuğumda memleketimde olmanın huzurunu yaşayacağım.

 Tüm bu duyguları içselleştirip kaleme alacağım döndüğümde. Gözlemlerimle birlikte kitabın kokusunu, kitap okumanın lezzetini, hayallerini gerçeğe dönüştüren yazarların kitaplarını anlatacağım sizlere. Koşar adım standa gelen çocuğun coşkusunu paylaşacağım. Her dokunuşta can bulan kitapları, iki yürek arasında akan sevgiyi çağlayan ırmaklar tadında aktaracağım sizlere.

 

Bu kez yazarla okurun buluşma anlarına 2. Van kitap fuarında tanıklık edeceğim. Zira kitap fuarları yazarlar, yayıncılar, basımcılar,  okuyucular kısacası kitap ekseni etrafında yaşayan herkesin buluşma noktasıdır. Bazı okurlar için kitapla ilk tanışmanın belki de ilk adımıdır bu fuarlar.

Bir yazar kimliği ile katıldığınız fuarda okurlara kendinizi ve kitabınızı tanıtma imkanı bulursunuz. Daha deneyimli yazarlar ve yazarını kollayan, gelişiminin sağlanmasına katkı sunan yayınevleri yazarlarına kitap fuarlarına azami şekilde katılmalarını tavsiye ederler. Zira sadece okurun değil yazarın da gelişimini sağlayan yerlerdir kitap fuarları.

 

Bir yazar için okuyucuyla bire bir diyalog içinde olmak harcadığı enerjinin, emeğin ve  zamanın bir karşılığıdır.  Bir yazar olarak okurların kitabınızı değerlendirmeleri, onlardan aldığınız geri bildirimler sizin daha sonra yapacağınız çalışmalara, yazacağınız yazılara, çıkaracağınız kitaplara ışık tutar.

Çocuğu olan aileler, çocuklarıyla, öğretmenler öğrencileriyle katılmalıdır kitap fuarlarına. Çünkü onların rol modeli aileleri ve öğretmenleridir. Bizler o çocuklara geleceğin çok iyi okuyucusu, yazarı, yayıncısı gözüyle bakabiliriz. Yetişkin bir bireyin bugün yaptığı iş; çocukken hayalini kurduğu, tohumunu attığı şimdi de meyvesini yediği emeğinin ürünüdür.

 

Van'da olduğum sürece;

 

5 Aralık Çarşamba Günü gün boyu Özalp Şehit Abdulhalık Araz Anadolu lisesi öğrencileri ile,

 

6 Aralık Perşembe Günü saat: 10.00 da Doğa Koleji öğrencileri ile,

 

7 Aralık Cuma Günü saat 10.00'da Bahçeşehir Koleji öğrencileri  ile söyleşimiz olacak.

 

7 Aralık Günü (öğleden sonra) VAYAB standında,

 

8-9 Aralık Günleri Serencam Yayınları standında olacağım.

 

Ayrıca;

6 Aralık Cuma Günü 16.00-19.00 saatleri arasında Van AVM ve KİKA kitap cafe'de "Aşk Beni Sobeledi", " Bir Yalnızlık Senfonisi " ve "Elveda Hüzün Merhaba Aşk" kitaplarımı imzalayacağım. Tüm hemşerilerimi, kitapseverleri imza günüme davet ediyorum.

 

Tüm bu etkinliklerimin düzenlenmesine öncülük eden, emeği geçen köşe yazarı ve muhabiri olduğum Vansesi Gazetesi ailesine, imza günüme verdikleri katkıdan dolayı Van AVM Müdürü Anıl Çelik'e ve KİKA Kitap cafe sahibi Enver Azbay'a…

 

Söyleyişi davetinde bulunarak sevgili öğrenci ve değerli öğretmenlerle beni buluşturacak olan  Özalp Şehit Abdulhalık Araz Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Yurgun'a, Doğa Koleji Müdürü Ahmet Tanrıtanır'a, Bahçeşehir Koleji Müdürü Murat Atlıhan'a…

2. Van Kitap Fuarın stantlarına davet eden Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) Başkanı Yaşar Adıyaman'a, VAYAB yönetici ve üyelerine, Yayınevim Serencam Yayınevine çok teşekkür ederim.

 

Tüm okurları kitabın bu kadar yoğun olduğu bu atmosfere kitap fuarına bekliyorum. Zira bu atmosfere giren okuyucu da yazar kadar heyecan duyar aslında. Şimdi bu kenti;  huzurun, dinginliğin, rahatlığın kokusu yani kitabın kokusu sarmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları