Ümran Öztürk

Taşların Sırrı

Ümran Öztürk

Tatil köylerinde gece pazarları yazlıkçıların hep ilgi odağı olmuştur. Bu küçük renkli pazarlarda fiyatlar biraz yüksek olsa da giyim eşyasından çeyizliğe, mutfak araç ve gereçlerden ev eşyasına kısaca iğneden ipliğe hemen her şeyi bulabilirsiniz.

 

Kadının varoluşuna destek veren Belediyelerin denetiminde kurulan gece pazarlarında en az iki üç tane kadın emeği standına rastlarsınız. El sanatlarının yanı sıra doğal taşlar ve bu taşlarla yapılan takılar, hediyelik eşyalar, tespihler, gece lambaları büyük ilgi çekmekte çok rağbet görmektedir.

 

Doğal taşların gizemli sırları benim de hep ilgimi çekmiştir. Bu şifalı ve gizemli taşlar hakkında gümüldür gece pazarında stant açan Saliha Çakır Mutlu Hanımla çaylarımızı yudumlarken taşların sırrını konuştuk.

Doğal taşı oluşum süresini ortalama 30 milyon yıl olarak düşündüğümüzde doğal taşa enerji küpü dememiz yerinde olur. Zira bu taşlar doğadaki tek düzenli atomik yapı olarak bilinmektedir. Su ihtiva ettiği için müthiş bir hafızaya, kozmik enerji depoladığı için evrensel bilgiye sahiptir. Bu nedenle taşların etkileri sihirli güçlerinden değil, kristal yapılarından kaynaklanmaktadır.

 

Evrende her şey neden sonuç ilişkisi ile birbirine bağlıdır. Dünyamızda bulunan her madde evrende bulunan maddelerin yansımasıdır. Doğada bulunun her şeyin bir yaratılma amacı ve anlamı vardır. Topraktan çıkan suya, bitkiye, madene, taşlara kadar her şey anlamlı bir düzen içerisinde oluşmuş ve insanlığın hizmetine sunulmuştur.

 

Doğal kayaçlardan elde edilen, insan üzerinde olumlu veya olumsuz etkileri olduğuna inanılan bu taşlara,  şifalı doğal taş adı verilmektedir. 

 

Milyonlarca yıldır yer altında bulunan bu taşların, dünyanın merkezine yakın olmaları sebebiyle, yeryüzüne çıkarıldıktan sonra yüksek bir enerji yaydıklarına, her taşın bir enerji boyutu olduğuna inanılmaktadır. Bazı taşlar Negatif enerjiyi alıp pozitif enerji verirken fiziksel yapılarında değişiklik oluyor ve iyileştirme süreci sonunda kömür haline dönüşüyorlar. Yani sizi iyileştirirken kendilerini yok ediyorlar.

Şifalı taş uzmanları, taşlara dokunan her kişinin kendi duygularından izler bıraktığını bu nedenle doğal taşların deniz suyunda bekletildikten sonra temiz suyla durulanmasını ya da toprağa gömerek bir gece ay ışığında bir gün güneş ışığında bırakarak temizliğinin yapılması gerektiğini söylemektedirler.

 

Doğal taşların dekorasyon, mücevher ve birçok alanda kullanılmasının yanında sağlığa sağladığı fiziksel ve ruhsal faydalar, bu taşların şifalı taşlar olarak nitelendirilmesine sebep olmuştur. Bu da son yıllarda taşların enerjisine ve tedavi edici özelliğine inanan insan sayısının gittikçe artmasına neden olmuştur.

 

Sayısı oldukça fazla olan şifalı taşların tam olarak kaç tane oldukları bilinmiyor. Öte yandan farklı toplumlarda, farklı isimlerle de anılabiliyorlar. Halk arasında en çok bilinen şifalı taşlardan bazıları şunlardır: Akik taşı, Pembe kuvars, Ametist, Aytaşı, Elmas, Kehribar, Kaplan gözü, Mercan, Zümrüt, Yakut, Safir, Yeşim, Obsidyen, vs. taşıdır.

Aşk ve Sevginin taşı Pembe Kuvars Taşı: Koşulsuz sevginin ve sonsuz huzurun taşıdır. Kendini sevmeyi destekler. Aşkı çeker. Mevcut ilişkilerde güveni ve uyumu yeniler. Kalp ve dolaşım sistemini güçlendirir.”

 

Bereketin Timsali Akik Taşı: Negatif enerjileri pozitife dönüştürür. Yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği vardır. Nazara karşı koruma sağlar. Algı yeteneğini ve kendine güveni geliştirir. Göz, mide, deri rahatsızlıklarını giderir. Tansiyonu dengeler. Nazarı bertaraf eder.

 

Özgürlük Taşı Safir Taşı: Halk arasında kader taşı veya gök yakut olarak da bilinir. Genellikle mavi rengi ile tanınan safir taşı, kırmızı, mor ve sarı gibi göz alıcı renkleriyle, ısıya dayanıklı ve çizilmesi oldukça zor doğal şifalı bir taştır. Bu özellikleriyle takı olarak sıkça kullanılmaktadır. Hindistan’da çıkarılan bu taş Özgürlük taşı olarak da adlandırılırdı.

 

Cesaretin- Bağımsızlığın taşı Kaplan gözü taşı: Cesareti temsil eder. Üzerinizde taşıyacağınız bu taş uyku problemini giderir odaklanma kolaylığı ve cesaret verir.

 

Kehribar-Amber taşı: Bir çam türünün fosilleşen reçinesidir. Ağrı hafifletici özelliği vardır. İlkçağlardan bu yana güzel kokulu parfüm imalatında kullanılmıştır. Kehribar içeriğindeki amber asidi doğal antibiyotik değerindedir. Amber mürekkep imalatında da kullanılmaktadır.

Ametist Taşı: Nitelikli taşlar, son zamanlarda alternatif tedavi yöntemlerinde ve rahatlama amacıyla sıkça kullanılmaya başlandı. Bu taşlardan bir tanesi de adını sık olarak duyduğunuz ametist taşıdır. Ametist gibi birçok şifalı taş vücudun negatif enerjisini alarak, pozitif enerji aktarmaktadır. Bir başka özelliği uyku problemi olanların üzerinde gösterdiği olumlu etkiler ile birlikte bulunduğu ortama olumlu bir enerji yayarak insanlara rahatlık verdiği kanısı halk arasında yaygındır.

 

Mercan Taşı: Nazara karşı kullanılır. Ev ve ailelerdeki olumsuzlukları olumsuz enerjiyi ortadan kaldırır. Kararlılık sağlar.

 

Turkuaz Taşı: İyileşme taşıdır. Arkadaşlıkları, şansı ve mutluluğu çeker. Utanç ve suçluluk duygusunu bünyeden atar.

 

Yeşim Taşı: Bilgelik, merhamet, insaniyetlik, cömertlik, huzur ve uyum taşıdır. Mücevher olarak takıldığı zaman koruyucu ve şans getirici özelliğe sahiptir.

 

Her burcun kendine has değerli taşları vardır. Bu taşları burcunuza göre üzerinizde taşıdığınızda enerji yoluyla bir takım şeylere faydalı olduğu düşünülmektedir.

Yazarın Diğer Yazıları