Ümran Öztürk

Sevgide çoğalmak

Ümran Öztürk

Kar düştü üşüdü

Onlarca tomurcuktu dalında

Kimisi buz tuttu dondu…

Oysa her filiz bir hayattı

Her hayat bir umut…

İsyan gülleri açtı

Direncin doruklarında

Kuşlar nefessiz kaldı

Çocukluğum, ilk gençliğim

Memleketimde …. (Ümran Öztürk)

İnsan hayata iki anlam yükler. Biri üzerek diğeri mutlu ederek.  Kırmak, dökmek , üzmek ağlatmak yerine, hayatın  daha yaşanır bir hal alması için sevginin,  en önemlisi vicdanın da içinde olduğu paylaşımlardır. Çünkü insan yaşamın ve tarihin aktif öznesidir. Ben olma bencilliği yerine biz olabilmeyi başarmak büyük erdemdir.

Bu günlerde hayatıma çok anlamlı insanlar dokunmaya başladı. İyi yürekli iki genç filiz tanıdım. " Çocuklar Üşümesin" projelerinin mimarları Murat Baran ve Elvin Alkan. Yanlarına katılan değerli yardımseverlerle bu küçük çağrı büyüyerek Yardım kampanyasına dönüştü.  İzmir'den Van'a  gönül köprüsü kuruldu.  Bunun köprünün adı Sevgiydi .  Kurulan köprüyle çocukları sarıp sarmaladı , sevindirdi , mutlu ettiler.

Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Genç Ekonomistler Topluluğu gönüllülerinden Başkan Murat Baran ve Evrim Alkan'ın zorlu kış koşullarında yazlık ayakkabı ve giysilerle okula gelen sosyo ekonomik durumu zayıf öğrencilerin kışlık giysi ihtiyacını karşılamak üzere  başlattıkları " Çocuklar Üşümesin" projesi 17 Kasım 2016 günü sosyal medyada karşılığını buldu.

Yüreği güzel duyarlı bu iki genç paylaşmış oldukları küçük bir yardım talebi İzmir Smyrnanın  kalemleri topluluğunda büyük bir yardım kampanyasına dönüştü. Benim de üyesi olduğum smyrna kalemleri yazar topluluğu büyük bir özveriyle başta kurucusu yazar Nuran Benli, yazar Bilge Öztoplu ve arkadaşlarının destekleri sayesinde kısa sürede çığ gibi büyüyen bir yardım kampanyası haline dönüştü.

Yazarlarımıza destek veren "kitap okuyana çay ikramımdır" kampanyasının  mimarı Söke-Ağaçlı köyünden Haluk Yalçınöz, eğitimci  Emine Okumuş, Özlem yıldız Emel,Selda Ören Menkü,Kezban Arıkan kısa süre içinde hazırladıkları yardım kolilerini Evrim Alkan'a  göndermeye başladılar.Şuana kadar toplan 22 yardım kolisi gönderen yazarlar kampanyayı hala sürdürmekteler. Gönderilen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştığı ihtiyaç sahibi öğrencilere  dağıtıldığı görüntüleriyle sosyal medyada paylaşıldı.

 Bu kampanyaya lojistik destek veren Best Van Otobüs firması İzmir -Van arası taşıma işini gerçekleştirmiştir.

Tüm gönüllülere şükranlarımı sunarken, nice güzelliklerde buluşmak dileğiyle şiiri gülüşünüzde, türküleri yüreğinizde saklayın.

Yazarın Diğer Yazıları