Ümran Öztürk

Kitapların büyülü yolculuğundaki kadın

Ümran Öztürk

Kadın deyince ilk aklıma mücadele, üretim, sabır ve fedakârlık geliyor. Güçlü bir irade ve sağlam bir yol arkadaşı başarıya atılan her adımı perçinliyor.

İşini şevkle yapan başarılı kadınlar hep dikkatimi çekmiştir. Onları taçlandırmak beni her zaman mutlu etmiştir.  Özellikle genç kızlarımıza bir rol model olmaları amacıyla sık sık köşemde yer vermişimdir disiplinli, programlı çalışıp başarılı olan kadınlarımıza.

Yazar, şair, ressam ve diğer sanatların yanı sıra iletişimde iyi bir ivme yakalamış sanata, sanatçıya özellikle edebiyatın tüm dallarına ama şiire ayrı bir önem veren çok yönlü bir isim Nalan KOLAĞASI İMRE' yi bugün köşeme konuk ettim.

İki kez kendisinin İzmir'de TRT Kent Radyo'da hazırlayıp sunduğu Kent Kitaplığı programının konuğu oldum ve onu yakından tanıdım. İşine gösterdiği özen ve içten davranışları kısa zamanda dostluğa götürdü bizi.

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık Bölümü mezunu olan Nalan Kolağası İmre 12 Ocak 2015 yılında kurulan TRT Kent Radyo'da 'Kent Kitaplığı' isimli edebiyat programını hazırlayıp sunmaktadır.

 

 

Konak Belediyesi Basın Danışmanlığı'nda muhabir olarak görev yapan İmre, belediyenin 3 ayda bir yayımladığı KNK Kent Konak Dergisi'ne de özel röportajlar yapmaktadır. Yayınlanan iki röportajıyla da iki ayrı ödül alan ki; bu ödüller derginin ilk ödülleridir. Belki de bir belediye yayını olarak tek ödül alan yayındır.

2012 yılında Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün geleneksel 'Anadolu Basınını Özendirme' yarışmasında Türkçeyi En İyi Kullanma ödülü ve aynı yıl İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nda da en iyi röportaj dalında ödüle layık görülen Kolağası,  Smyrna'nın   Kalemleri nin organize ettiği "Ağaçlı Edebiyat Şöleni"ne yapmış olduğu katkıdan dolayı da ödüllendirilmişti. Nalan Kolağası İmreaynı zamanda Ege Magazin Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, İZARTOP'un da (İzmir Araştırmaları Topluluğu) kurucu 35 üyesi arasında yer alıyor. 

İzmirli radyo dinleyicileri ile İzmir'in şair ve yazarları onu daha çok TRT Kent Radyo'da Kent Kitaplığı isimli edebiyat programı sunucusu olarak tanımaktalar. Kendisi ise bu konuda aynen şunları söylemekte;

 "Hiç tahmin etmediğim kadar İzmir'de yazar, şair varmış. Onlarla bizzat tanışma şansım oldu ve seslerini duyurmaya aracılık ettim. Onlarla gönül temasım bana çok şey kattı, ufkumu genişletti hedefimi kat kat arttırdı."

Sayın Nalan Kolağası İmre'nin program öncesi hazırlığını yakından bildiğim için programlarına konuk olduğumda kendimi çok rahat hmişimdir. Kendisi programdan önce konuk edeceği yazar- şairin kitaplarını mutlaka okur. Şiirlerini bilir öykü, roman kahramanlarını asla unutmaz. Kısacası konuklarını tanır ve programına öyle alır. Size içten davranışı ve konuya hakim sorularıyla sohbet havasında bir söyleşi yaşatır. 

'Kentini Dinle Kendini Dinle" sloganıyla yayın yapan Kent Radyo'da programına sadece İzmir'den değil pek çok kentten de yazar ve şairi konuk olarak alan, Kolağası işine olan saygısını ve yüksek enerjisini gazeteci eşi Nuri İmreile çocukları Onur ve Kaan'dan aldığını söylüyor.

Sevgi katsayımızı arttıran, işi kadar dostluğuna da değer veren, içten samimi davranışları ile tüm konuklarının sempatisini kazanan sevgili Nalan Kolağası İmre'yeşiirlerin ve öykülerin gizemiyle çıktığı edebiyat yolculuğunda başarılar dilerim.

Yeniden görüşünceye dek şiiri gülüşünüzde, türküleri yüreğinizde saklayın.

Yorumlar 1
Nalan Kolağası İmre 02 Eylül 2021 13:50

Canım benim, bu yazın beni çok onurlandırdı ve de duygulandırdı. Yıllar önce okudum, şimdi bir kez daha okudum. Kalemine, yüreğine, dostluğuna, samimiyetine çok ama çok teşekkür ederim. Program sayesinde senin gibi çok güzel dostlar kazandım, şükürler olsun... Çıktığın her yolda sonsuz başarılar dilerim Ümran'ım

Yazarın Diğer Yazıları