Rıdvan Can

Van onuruyla mücadele etti

Rıdvan Can

Öncelikle Van Büyükşehir Belediyespor kulüp yönetimi başta olmak üzere teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimin ligde kalma mücadelesi veren Cizrespor karşısında maç öncesi konuşulan dedikodulara kulak tıkayarak sahada verdikleri onurlu mücadelelerinden ve dik duruşlarından dolayı kutluyorum.

Değerli okurlar bildiğiniz üzere futbolda her zaman için şike iddiaları gündeme gelir. İddiası olmayan takımlar, iddiası olan takımlara menfaat karşılığında kol-kanat gerer. Tabiri caizse gerekirse kendi kalelerine gol atarak, yenilgi için oynar. Buna şike denilir.

Elbette bu onurlu bir davranış değildir.

Van Büyükşehir Belediyespor kulüp yönetimi şaibeye bu onursuzluğa izin vermedi.

Futbolcu kardeşlerim Cizrespor karşısında onurlu mücadele sergileyerek bir puan elde ettiler.

Geçtiğimiz Cuma günü Van'da Cizrespor'un ligde kalma durumunu yakinen ilgilendiren bir maç oynadık.

Cizrespor'un ligdeki konumu nedeniyle bu maç öncesi Van maçı verir mi vermez mi gibi yakışıksız konuşmalar yapılıyordu.

Böyle bir atmosferde bu maçı basın tribününde izledim.

Van Büyükşehir Belediyespor'un sahada ki performansı Cizre karşısında nasıl olacak soruları kafamda vardı. Yaklaşık 300'e yakın Cizreli taraftar takımlarını yalnız bırakmayarak Van Atatürk Şehir stadyumundaki yerini almışlardı. Ezeli taraftarlar takımlarını 90 dakika boyunca destekleyerek adeta takımının itici gücü oldular.

Van Büyükşehir Belediyespor, rakibi olan Cizrespor'u yense bir dertti, yenilse başka bir dert.

Aslında lig Van Büyükşehir Belediyespor için çoktan bitmiş, birçok oyuncusu takımdan ayrılmıştı. Ama şu var ki, o gün sahada Van Büyükşehir Belediyespor forması giyen futbolcular başta olmak üzere kulüp yöneticileri ve teknik heyet yapılan dedikodular ve spekülasyonları ayaklarının altına alarak, Cizrespor karşısında onurlu bir mücadele verdiler.

Büyükşehir Belediyespor, şerefli namuslu insanların takımıdır.

Sezon başından beri ortaya koyduğu olumsuz performansıyla eleştirdiğim Büyükşehir Belediyespor,  Cizre karşısında futbol anlamında iyi performans sergilemese de maçı gerektiği gibi oynadı.

Van'a gelen takımını destekleyen Cizrespor taraftarların üzüntüsünü çok iyi anlıyorum.

Ancak unutulmamalıdır ki, futbol sahada oynanır ve sahada kazanılır kimse masa başında maç kazanmamalıdır.

Cizrespor taraftarları gerek maç sonunda Atatürk Şehir Stadyumunda, gerekse sosyal medya üzerinden Vanlılara ağza alınmayacak hakaretler yaptılar, yapsınlar Van şike yapmaz.

Bu hakaretlerden üzüntü duydum.

Cizre taraftarının büyük bölümü Van'a kızıyor, ama şunu iyi bilsinler ki, puan kaybında Cizre Cizresporlu futbolcuların payı büyük. Van'a ve Vanlılara hakaret eden Cizrelilere soruyorum?

Cizrespor'lu futbolcular 90 dakika sahada ne yaptılar? Gol atılar da hakem mi vermedi? Gol attılar da Vanspor yönetimimi gole engel mi oldu?  Atamayana atarlar diye bir söz var. Cizrespor ile Van maçı da aynen öyle bir maçtı.

Cizre'de maçı izlemeyen Cizreli taraftarların Cizrespor futbolcularının ceza alanı içinde nasıl gol pozisyonlarını acemice harcadıklarını, penaltıyı nasıl kaçırdığını görmüş olsalardı, saçlarını, başlarını yolarlardı. Kimse kusura bakmasın beyler Cizrespor başarısızlığını ört pas etmek için olay çıkarmıştır. Olayı Van düşmanlığı boyutuna taşımak doğru değil.

Rakibini yenemeyen bir takım kendi başarısızlığını konuşmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları