Ümit Kayaçelebi

Mavi Şehrin Kalemleri 247.Haftada

Ümit Kayaçelebi

2017 yılında genç arkadaşımız Yaşar Adıyaman’ın üstün gayret ve çabalarıyla kurulan Van Yazarlar Birliği platformu 5.yılını geride bırakırken aynı zamanda da bahusus genç arkadaşlarımızın da iştirakiyle renklenen ve şekillenen Mavi Şehrin kalemleri Vansesi Gazetesi’nin katkılarıyla 247. sayısı yayınlandı.

Mavi Şehrin Kalemlerinin yayınlanmasında elbette ki bize bu imkanı sunan sevgili hemşerimiz değerli kardeşim Erdal Perihan’a gazete sahibi olarak minnet ve şükran borçluyuz.

Kendimde zamanında bu gazetenin içinde olan yazı ve şiirlerimle sayfalarını paylaştığım Vansesi şehrimizde yayınlanan en eski mahalli gazetemizdir. Bu vesile ile gazetenin kurucuları İlyas Kitapçı ve Haydar Perihan ile birlikte en son fiili olarak gazeteyi uzun yıllar çıkaran Remzi Perihan ağabeyimizi de burada rahmetle ve hürmetle anmadan geçemeyeceğim.

Sayfa yayınlanmaya başladığı ilk haftadan itibaren hakikaten çok gayret sarf eden Vansesi Gazetesi şu anda Van’da bulunmayan ama kalbi bizlerle atan Mustafa ışık, Yeliz Bülbül ve halen VAYAB’ın Başkanlığını yürüten sevgili Yaşar Adıyaman’a en kalbi minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Perde arkasında emek sarf edenlere de teşekkürler.

Vansesi Gazetesi ve VAYAB’ın birlikte yürüttükleri Mavi Şehrin Kalemlerin de genel prensip olarak her zaman şunu düşündük; bu gün varız ama biz yarın gelecekte bir müddet sonra bizler olmayacağımıza göre bizim gençlere yönelmemiz lazım.

İşte bu noktadan hareket ederek ağırlıklı olarak sayfalarımızı onları yazı ve şiirleri ile inci gibi süsledik. Bundan sonrada böyle devam edecek ve genç kalemleri kazanma adına onlara şevk ve heyecan verme adına hep gençlerimizi onore etmeye çalışacağız.

Kim olursa olsun hepimiz faniyiz bundan ötürü ustalar ve üstatlar olarak  ardımız sıra biri veya birilerini yetiştirmeye çalışmak bizim önceliğimiz olmalıdır.

Sağ olsun gençlerimiz de sayfalarımıza gereken önemi verdiler ve bazen gelen yazıları ve şiirleri bile sıraya koyduk. Burada Vayab ailesi olarak 5 yıldır bizler de arada bir yazı ve şiirlerimizi de paylaşsak da başta da dediğim gibi önceliği hep gençlerimize verdik. Onları kazanmak ve yarın gelecek de onları da bu şehrin usta yazarları usta kalemleri olarak görmek benim de arkadaşlarımın da en büyük arzusudur. Biz bunun için buradayız ve varız VAYAB mensupları olarak.

Gerek Van ilinden ve gerekse diğer illerden gelen yazı ve şiirlerle birlikte şiir ve yazı sahipleri ile de bir illiyet bağı kurularak güzel bir kaynaşma olması da bizleri çok mutlu kılıyor. Onları görmesek ve hiç tanımasak bile çok seviyor ve takdir etmekten de geri kalmıyoruz.

Bu işe meraklı olanlar çok. Burada isim, isim zikretmeye kalksam hepsini yazamam eksik kalırsa üzülürüm. Hepiniz bizim için çok değerli ve kıymetlisiniz

Bu genç şair, yazar ve başka sanatlarla uğraşanlarda dahil olmak üzere arkadaşlarımızın hepsi de bizim için çok değerli ve çok önemlidirler. Bunu bilmelerini isterim.. Her zaman siz yazın gönderin hızınızı kesmeyin şevkinizi kırmayın ümitsiz olmayın siz de bir gün en güzel eserleri vücuda getirerek bir zaman sonra usta ve üstat olarak mutlaka anılacaksınız.

Bu yol çile ve zahmetlerle dolu bir yoldur. Acele etmeyin yavaş gidin temkinli olun inanın bir gün siz de hak ettiğiniz yere geleceksiniz. Ustalarla üstatlarla  konuşun tanışın fikir alışverişinde bulunun onlardan feyz alın. Ustalarınız yaşayan kitaplarınızdır onları dinleyin tavsiyelerine uyun..

Çok yazı yazmak, çok şiir yazmak, çok kitap çıkarmak elbette ki güzeldir. Ama en güzelini yapmaya en iyisini ortaya koymak hedefiniz olsun.

Bir büyüğünüz olarak ağabeyiniz olarak 57 yıllık sanat hayatı olan birisi olarak siz sevgili gençlere tavsiyelerim bunlardır.

Kulak arkasına atmayın da kulağınıza küpe olarak takın bakın gelecek zaman içerisinde dediklerimi hatırlayıp beni tebessümle anarsınız.

Allah hepinizi mutlu ve başarılı kılsın sevgili genç arkadaşlarım. Nice 247. sayılara derken şu anda VAYAB başkanı olan ve bu sayfayı yöneten Yaşar Adıyaman’a ve teşviki mesai ettiğim yönetim kurulundaki arkadaşlarıma sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Mavi şehrin kalemşörlerine selam olsun.

Yazarın Diğer Yazıları