Ümit Kayaçelebi

BİZİM BACILAR VAN GECESİ DÜZENLEDİLER

Ümit Kayaçelebi

Van’da her zaman Van’ın kurtuluşu münasebetiyle her sene bu vesileyle Vanlıları bir araya getirme maksadıyla <Kurtuluş Gecesi> tertiplenirdi.

Ne var ki 2018 Senesinden bu yana ananevi Van Kurtuluş Geceleri bir türlü tertip edilmedi. Van’da 3 yıldır kurtuluş bayramı dolayısıyla senede bir gün dahi olsa Vanlılar olarak bir türlü bir araya gelmek mümkün olmadı.

Resmi olarak gece tertiplenmeyince bizim Van’daki derneklerde kendi gayretleri ile bir şeyler yapmayınca 3 yıl Vanlı kurtuluş gecesinde bir araya gelemedi.

Oysaki Van’ın kurtuluş gecesi biz Vanlılar için çok mühimsediğimiz bir etkinlikti. Bunca zaman içerisinde şahsen girişim de bulunarak kendi çabası ile Urartu Otelinde Kadim Dostum sevgili Murat Oto resmi kutlama gecesi dışında Kurtuluş Gecesi tanzim etti. Ben de o gün oradaydım ve hayatımda anlam taşıyan ve iz bırakan gecelerden biri olmuştu.

İşte o günden sonra bir araya gelen Vanlıları bir araya getirmek üzere şehrimizin Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği tarafından bir <Van Gecesi> düzenlendiğini öğrendiğimde doğrusu bir Vanlı olarak çok memnuniyet duydum.

Van da bir sürü STÖ ler ve Dernekler var ve bunlar her zaman her yerde kendilerinden sitayişle bahsettirirken bu iş bizim hanımefendilere düşmüşse sadece onlara helal olsun demek kalır.

Yazık çok yazık çok anlı şanlı dernekler bey efendiler nedense bir Van Gecesi düzenlemeyi bir türlü düşünmezler.

Yazık çok yazık imkanları mı yok!

Yerlerimi yok!

Her şey var ama böyle bir Van Gecesi düzenlemek hiçbir zaman akıllarından geçmez.

İşte o yüzden helal olsun Sanayici ve İş kadını derneği mensubu bacılarımıza ki erkeklerin beyefendilerin düşünemedikleri akıllarından geçirmedikleri şeyi onlar akıl etmişler.

İnşallah onlarda akıl ederler de resmi kurtuluş Gecesi dışında bir gece tanzim ederlerde bizi mahcup ederler inşallah.

Beni geceye Gül Öner hanımefendi davet etti geceye katılmam için . Kendisine Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği adına teşekkürlerimi bildirdim

4 Aralık gecesi Konfor otele gittiğimde otelin nezih ve mükemmel salonunda sağımın solumun hep güzel Vanlı hemşerilerimle dolu olduğunu gördüğümde inanın çok duygulandım.

Kimler vardı kimler gelmişti diye burada yazmaya kalksam sayfa dolar. Bu yüzden birkaç renkli simayı ve ismi zikretmek isterim. Her zaman olduğu gibi pişiklerin anası muhterem sevim Kaptanoğlu teyzemiz orada, haliyle diliyle tabi hemşerimiz sevgili Zahir Kantaşoğlu, YYÜ rektörü sayın Hamdullah Şevlide icabet etmişlerdi geceye.

Bizim masada da ben Murat oto, Ferruh Takan, İl Kültür Müdürü Abdurrrahim Şahinle bir yandan keledoş yiyor, ayran aşını içerken hem de sohbeti koyulaştırıyoruz müziğe rağmen.

Çoğumuz birbirimizi çoktandır görmemişiz konuşmayıp da ne yapalım!

Geceye Seyfettin Zırhlıoğlu ve arkadaşları Van oturma geceleri ekibi olarak Van türküleri ve yurdumuzun diğer yörelerinden türküleri icra ederken bu arada piste çıkıp oynayanlar varken bir de baktık bizim Sevim teyze piste atladı ve bir oynadı bir oynadı ki sorma gitsin ve alkışı da aldı tabi. Bana göre gecenin en önemli hadisesi de o oldu.

Bu arada müzik arasında sahneye çıkan Zahir Kandaşoğlu, Naif Sürer, Ferruh Atakan, Murat oto geceye renk kattılar.

Tabi ki bende sahneye davet edildim ama zaman kısa olduğu için doğrusu kendimi ifade edebildim dersem yalan olur.

Daha sonra sahneye tekrar çağırıldım idiyse de maalesef salon boşaldığı için doya doya bir sohbet imkanı olmadı. Burada demek istediğim şuydu, ben eskilerden nostalji yapacaktım fakat müzik fazla olunca bu olmadı. İnşallah bir dahaki gecede olur.

Yani izzeti ikramlar ile müzik dinletisiyle güzel bir gece oldu. Hanım efendiler programı daha farklı yapabilirlerdi ama bir dahaki Van Gecesine biz de onlara katkı sunarak en güzel Van Gecesini yaparız.

Son olarak şunu söylemek istiyorum; Hanım efendiler, bacılar eksik ve noksanları olsa bile yüreklenip Vanlıları bir araya getirme adına bu çabayı göstermeniz her türlü takdire şayandır.

Helal olsun hanım efendiler size sizlerle bir ağa beyiniz hemşeriniz olarak gurur duydum ve iftihar ettim.

Dolayısıyla Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği Başkanı Özge Burak Değer ve Yardımcısı Gül Öner Hanımefendilerin şahsında emeği geçen çaba gösteren geceye katkı sunan tüm hanımefendilere şahsım ve Vanlılar adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bakın ne diyorum bundan sonraki Van Gecesini 2022 de 2 Nisan Vanın Kurtuluş gecesine denk getirirseniz daha bir anlamlı olur.

İyi ki varsınız bacılar size minnettarız.

Yazarın Diğer Yazıları