Serpil Teker

Detoks zamanı

Serpil Teker

Beyaz ve mavi yani yaz mevsimi göründü.

Zayıflamak ve incelmek için diyetlere sarılma dönemi başladı. Herkes sağlıklı ve fit olmak istiyor.  Bunun yolu da sağlıklı beslenme ve spordan geçiyor.  Diyet gerekli ama diyete başlamadan önce, kıştan kalan, vücuttaki toksinlerden arınmak için detoks uygulanması çok fayda sağlamaktadır.  Bugün sizler için derlediğim hem evde, hem işyerinde kolayca yapabileceğiniz tamamen organik detoks tariflerini önermek istiyorum

Limon, salatalık ve nane ile hazırlanan detoks

Metabolizmanızı hızlandıracak ve yağ yakımınızı kolaylaştıracak bu yöntem için gerekli olan malzemeler:  Yarım litre su, 1 tane limon, 1 tane salatalık, 15 tane kadar nane yaprağı Limon ve salatalığı ince ince kesip, suya koyun. Daha sonra karışımın içine iyice yıkanmış nane yapraklarını ekleyin. 21 saat bekletip karışımı gün içerisinde belirli aralıklarla yayarak tüketebilirsiniz.

Elma, limon ve salatalık ile hazırlanan detoks

Yine metabolizmanıza olumlu etki yapacak ve ödemlerinizi atmanıza yardımcı olacak bu detoks için gerekli olan malzemeler: 1 litre su, 1 tane yeşil elma, 1 tane limon ve 1 tane salatalık Elma, limon ve salatalıkları küpe benzer şekilde kesin. Karışımı suya ekleyip 4,5 saat bekletin. Daha sonra belirli aralıklara yayarak tüketebilirsiniz.

Salatalık, avokado ve nane ile hazırlanan detoks

Detoksun hazırlanması için gerekli malzemeler: 1 tane salatalık, 1 tane avokado, 1 bardak su ve 6, 7 tane  yeşil nane yaprağı Salatalık ve avokadoyu çok küçük kesin. Ve yeşil nane yapraklarıyla beraber suya koyun. 2 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Limon ve zencefil ile hazırlanan detoks

Malzemeler: Yarım limon, 1 çay kaşığı toz zencefil ve yarım litre su Limonu suyun içine iyice sıkın. Üzerine zencefili ekleyip 1,5 saat bekletin. Sabah ve akşam tüketebilirsiniz.

Yeşil nane, limon, salatalık ve maydanoz ile hazırlanan detoks

Malzemeler: 1 sürahi kadar su, 1 tane salatalık, 1 tane küçük boy limon, 10 yaprak kadar yeşil nane ve yarım deste maydanoz Maydanozları, yeşil nane yapraklarını ve salatalığı blenderden geçirin. Daha sonra karışımı suya koyun. Üzerine limonu küçük küçük keserek karışımın içine boşaltın.  3,5 saat beklettikten sonra bu karışımı gün boyu tüketebilirsiniz.

Sadece limon ile hazırlanan detoks

Malzemeler: 2 tane limon ve 1 sürahi su Limonları iyice yıkayıp küp küp kesin. Daha sonra sürahinin içine boşaltın. 24 saat beklettikten sonra tüm gün tüketebilirsiniz.

Zeytinyağı ile hazırlanan detoks

Malzemeler: Doğal sızma zeytinyağı Her sabah kahvaltıdan önce 1 kaşık doğal sızma zeytinyağı tüketebilirsiniz. Bu yöntem hem metabolizmanızı düzene sokacaktır ve hem de kabızlık, hazımsızlık gibi semptomların azalmasına yardımcı olacaktır.

Su ile yapılan detoks

Günde en az iki litre su içmek en kolay detokstur. Su, vücudun temizlenmesine, yağ yakımına, organların daha sağlıklı çalışmasına, toksinlerin atılımına, metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur. 

Çilek, yeşil nane ve limon ile hazırlanan detoks

Malzemeler: 7 tane çilek, 1 litre su, yarım limon ve 10 tane yeşil nane yaprağı Çilekleri ortadan ikiye ayırın. Limonu ince ince kesin. 1 litre suyun içine kesilen çilek ve limonları atın. Yeşil naneleri de ekleyip 12 saat bekletin. Gün içerisinde tüketebilirsiniz.

Karpuz ile hazırlanan detoks

Malzemeler: 4 dilim karpuz, 1 litre su Karpuzu küp küp doğrayıp 1 litre suyun içine atın. 5 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Son olarak detoks çorbası

Detoks çorbası, kıştan kalan toksinlerden arınmak ve diyet yapmaya hazırlananlar için kolay ama bir o kadar da etkili ve lezzetli bir çorba tarifidir. Evde kolayca hazırlanabilir. Yeşil renkli sebzelerden hazırlanan detoks çorbası aynı zamanda ödem atıcıdır.  Malzemeler: 2,5 tane kabak, 1,5 tane maydanoz, 1 tane dereotu, 4 tane soğan, 2 tane brokoli, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ve 5 bardak su Kabakları, maydanozları, dereotlarını, soğanları ve brokolileri iyice yıkadıktan sonra küp küp keserek bir tencereye aktarın. Üzerine 5 bardak suyu boşaltın. Kaynamaya bırakın. Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra blenderden geçirin. Daha sonra zeytinyağını da ekleyerek sıcak olarak servis yapın.

Sağlıkla sevgiyle kalın.

Yazarın Diğer Yazıları