Şahin Akçap

Zalimin fıtratı zulüm olursa

Şahin Akçap

İstanbul’u allak bullak eden olayların ardından gündemde patlayan söylemleri üzüntüyle izliyoruz.

Kucaklayıcı, birleştirici, hoşgörüde odaklaştırıcı açıklamalar yerine; çelişkiler yaratan ve uzlaşmazlık doğuracak konuşmalar kanımızı donduruyor.

Hiçbir lider kavgada taraf olamaz!

Hiçbir aklıselim devlet adamı kavganın içindeki halkını; polis ya da eylemci olarak ayırmaz!

Böyle bir yanılgıya düşen devlet adamları hakkın ve hukukun yok olmasına neden olur ve kutuplaşmalar olağanüstü bir hızla toplumda önü alınmaz patlamalara yol açar!

Sırası geldiğinde:

“Benim bir özgül ağırlığım var!”

“Benim bir çapım var!” Diyenler toplumdaki çatırdamalara dikkat çekecekleri yerde suspus olur ve yanlış karşısında öne çıkmazlarsa kardeş kavgasının yaşanması kaçınılmaz noktaya gelir.

Bu ülkenin insanının sabrını korkmak ve sinmek olarak yorumlayanlar çok iyi bilmelidirler ki sabır taşları çatladığında, sırf iktidarda yapışıp kalanların halkın evlatlarını sokak kavgalarında harcamaya meyilli olanlara dünyanın kaç bucak olduğunu bildirecek cesaret ve kararlılıktadırlar.

Allah aşkına!

Hiç kimse, halkın çocuklarını polis ya da sokaktaki eylemci olarak ayırarak saltanatının ömrünü uzatma gayretlerine girmesin, siyasetlerini halkın çocuklarının canı üzerinden hesaplamasın!

Eylemci yasal sınırlar içinde demokratik hakkını kullanma seçeneğini kullanırken, güvenlik güçleri de yasal görevlerinin sınırlarını aşacak orantısız güç kullanmasın!

Akan kan bu ülkenin yoksul halkının evlatlarının kanıdır!

Allah aşkına aklıselim kararlardan uzaklaşmayalım!

Türkiye’ye artık sürekli yas tutan bir ülke olma kısır döngüsünden çıkma refleksini göstermesini sağlayıcı çabalar yaratalım!

Allah aşkına sağduyu!

Yazarın Diğer Yazıları