Şahin Akçap

Yüzde yüzün lideri olabilmek

Şahin Akçap

Zor coğrafyanın Türkiye’sinde yaşayanların hayatı da zordur. Her gün değişen gündemin üzerine yeni bir gündem oturtulurken; mutlu ve güzel günlere pencere açmanın da gerçektende zorun zoru olduğuna tanık oluyoruz.

Zikzaklı politikalarıyla şaşırtan bir yönetim şeklinin, halkının kafasındaki soru işaretlerini kaldırması yerine yenilerini üretmesi doğaldır ki güvensizliği yeşertmektedir. Güvensizlik aslında en tahrip edici bir olgudur. Bir lider şaşırtmacalı politikasının içinden yüzde kırkları, yüzde kırk beşleri kotarabilir. Ama yüzde yüzü asla! Yüzde yüze yakın düşmeyen politik liderlerin dünya lideri olması ise kesinlikle olanaksızdır.

Her ağza bir parmak bal çalanların bütünlük sağladıkları bir ülke var mıdır? Bu sorunun açık ve net yanıtı tam bağımsızlıkla ilintilidir.

Dünya lideri olmak onlarca yılda bir kez yaşanacak bir olaydır. O liderleri tanıyoruz.

Ve o şansın ayaklarının ucuna kadar  gelmesine rağmen kaçıranları da…

Ülkesinin ve dünyanın sayılı liderleri arasında olmaya çırpınanlar, mantığın kaybolup da duyguların egemen olduğu süreçte fırsatı kaçırırlar. Kaçan fırsatın nedenleri arasında hırs ve kibir en önemli etkendir. “Benliğin”, “Bizliği” yer etmesi kitlelerin yoğun sevgisini de silip süpürür. Geriye kalanlar yalnızca bindirilmiş kıtalar, avantaya kabul edilmiş zavallı kalabalıklar olur.

Yüzde yüzün lideri olmanın ana hamuru sevgi ve saygıyla yoğrulur. Biçimini gönüller verir.

Zorla…

Dayatmayla…

Ayak oyunlarıyla sağlanacağı sanılan dünya lideri fotoğrafından sadece Hitler çıkar…

Liderlik, gönül ustalığını bir kuyumcu titizliğiyle işleyebilenlerin hakkı olur.

 

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları