Şahin Akçap

Yüksekten düşenlere

Şahin Akçap

Hayatın acımasızlığını anlatan en güzel sözdür:
"Düşenin dostu olmaz!" Sözü.
Ve olağanüstü tecrübeler silsilesi yaşanır düşenlerin kısacık sürecinde.
Akıllara:
"Çıkarken dostlarını unutma düşerken onlara ihtiyacın olacak." Sözü şak diye gelir.
Dostların en değerlisi adalettir.
Çıkarken ve en yüksekte yanlışları yaşarken; hatalar, acımasız uygulamaların adamı olmuşsanız, çiğnemişseniz eşitlik ilkesini, yargıyı ve hukukunu ayaklar altına almışsanız, döktürmüşseniz milyonlarca insana gözyaşı, haramı sofranızın demirbaşı yapmışsanız, icraatlarınızda kayırmışsanız insanları, ötekileştirmişseniz toplumu, Demokles'in kılıcına çevirmişseniz sorumluluklarınızı gayri yalnızlıktır yazgınız.
Şimdi bakın bir etrafınıza.
El pençe duranlarınız, günde beş vakit ibadet gibi övgü dizenleriniz, yazılarıyla, çizgileriyle yalakalık yarışına girenleriniz, kral çıplak diyenlerin cellâdı olanlarınız çoktan sıvışmaya başlamışlardır.
Artık tek başınasınız ve üzerinizdeki yük yaptığınız yanlışlıklardır.
Sürdürdüğünüz, hapislere attırdığınız, bühtanlarla karaladığınız hukuk adamları tek kurtuluş adresinizdir. Çünkü sizi tüm suçlamalardan ve hiçbir zaman sonu gelmeyecek iddialardan onlar gerçek yasalarla savunmaya ya da aklamaya çalışacaklardır.
Düşerken bir film şeridi gibi geçer gözlerinizden yaşadığınız şaşalar. Harama bulanmış sırdaş hesaplarınız, yurt dışına transfer ettiğiniz çok sıfırlı paralar da kurtaramaz sizi. En yüksekte iken bir kuş uçuşu mesafesindeki ülkelerin liderleri de sırtını döner size. Haydi bunları yap diyen çok uluslu güçler telefonunuza bile cevap vermez. Bir eli yağda bir eli balda olan sülalenizdekiler de sırra kadem basar. Hatta aynı çatı altında yaşadığınız eşinizin, çoluk çocuğunuzun da tavrı değişir.
"Düşme!" Demiş atalarımız.
"Düşme, düşenin dostu olmaz!"
Hele şeref ve onurunuzu, haysiyetinizi de kaybetmişseniz toprak bile bedeninizi kabul etmez.
İhanet etmişseniz vatanınıza, sırtından vurmuşsanız halkınızı geride yankılanan tek bir tümce kalır:
"Şeytan görsün yüzünü!"

Yazarın Diğer Yazıları