Şahin Akçap

Van Kitap Fuarına Hazırlanıyor

Şahin Akçap

Van Büyük Şehir Belediyesi öncülüğünde 20-29 Ekim 2017 Tarihleri arasında Tuşba Kongre Salonunda kitap fuarı hazırlıklarına başlandı.

 

Ülkemiz ve dünya yazarlarının katılacağı fuarda imza günleri düzenlenecek.

 

Okuma oranının bildiğimiz nedenler ve sanal medya tutkusuyla azalmaya başladığı günümüzde kitap fuarları bir can simidi görevini üstleniyor.

 

Yazar ve okurun buluşturulacağı kitap fuarı Van ve çevresinde heyecan yaratırken kitap fuarına katılacak yayınevleri ve yazarların adları da belli olmaya başladı.

 

 

Şimdi okur severlerin dikkati organizasyonda neler yapılacağı haberinde odaklandı.

 

Bakalım bu yıl Van Büyük Şehir Belediyesi Vanlı yazarları da sponsorluklarını üstlenerek Van Kitap Fuarına davet edecek mi?

 

Gözler görevine hızla başlayan ve kısa sürede Van halkının ilgisini ve sempatisini toplayan Van Valisinde.Çünkü sayın vali aynı zamanda belediyenin kayyum görevini de üstlenmekte.

 

Dilerim bu yıl ki kitap fuarına Van dışında yaşayan Vanlı yazarlar ve Van üzerine kitap yazan yazarlar da davet edilerek etkinliğe güç katarlar.

 

Ya da bilindik isim yapmış yazarların çağrısıyla fuarı tek düze bir içerikte sürdürmeye devam ederler.

 

Bu serzenişin ötesinde Van kentinde düzenlenecek kitap fuarı kültürel dokuya ve kentin sosyal yaşamına artılar katacaktır.

 

Unutmadan... Kitap fuarı sevinci yaşanırken şu soruyu da sormak istiyorum.

 

-Deprem sonrası hazar gören kütüphanenin yerine Van'a yeni bir kütüphane ne zaman yapılacak.

 

Şimdiden organizasyonda emek verecek dostlara kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları