Şahin Akçap

Umut veren yaklaşım

Şahin Akçap

Geçtiğimiz gün Van Emniyet Müdürlüğü’nün bir birimi olarak hizmet sürdüren Toplum Destekli Polis Müdürlüğü’nün sabah kahvaltılı söyleşi toplantısında Van yerel basın temsilcilerinin arasındaydım.

Söyleşi toplantısının ev sahibi Amerika’da doktora yapmış Toplum Destekli Polis Birimi Müdürü Fatih Demir’di. Ekibinde yirmi arkadaşıyla halk ve emniyet arasında gönül köprüsü kurduklarını anlattı. Vatandaşın sorunların aldıktan sonra emniyetin ilgili birimlerine rapor sunduklarını ve çalışmaların bu doğrultuda başarılı sonuçlar verdiğini belirtti.

Söyleşi sırasında Van Yerel Basın mensuplarından kentin huzuru ve asayişi için edinilen gözlemleri paylaşmalarını rica etti.

Basın mensubu arkadaşların en önemli gözlemlerinden biri kent içindeki gelişi güzel araç parklarından kaynaklanan trafikti.

Sokaktaki yalnız çocuklardan söz edildi.

Sabah ve akşam saatlerinde okul çıkışlarındaki öğrencilerin güvenliği konuşuldu.

Sokak aralarında yapılan mahalle düğünlerinde ve havaya sıkılan silahların saçtığı korku, çevreyi tehdit eden işitsel kirlilik anlatıldı.

Polisten kokmak yerine onu sevmenin yöntemleriyle hareket edilmesi vurgulandı.

Genç ve yetkin müdür Fatih Demir söz konusu gözlemleri tek tek not alarak tüm bunların yaşamlaşması için birimince çalışmalar yürütüleceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Toplum Destekli Polis biriminin halkın nabzını tutan ve basın erbaplarının görüşüne yer veren bu yaklaşımı kentin bir arada ve huzur içinde yaşaması adına umut verdi.

Fatih Demir ve ekibini bu özverili çalışmalarından dolayı konuk yazar olarak yürekten kutlayıp, başarılar diledim.

 

Yazarın Diğer Yazıları