Şahin Akçap

TÜYAP Antalya 2. Kitap Fuarı

Şahin Akçap

13-17 Şubat 2013 tarihleri arasında Antalya Cam Piramitte TÜYAP Antalya 2.Kitap Fuarı açıldı.
Turizmin başkenti Antalya artık sanat ve kültürün de başkenti olma yolunda.
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve ATS O'nun işbirliğiyle Antalya öğrencileri arasında en çok kitap okuyan öğrencilere Antalya Valisi tarafından ödüller verildi. Ödül alan öğrenciler arasında öğrencim Ömer Öncel de yer alınca, açılış törenine erken gidenler arasında yer aldık. Öğrencimiz kadar heyecanlı ve guruluydum.
Bu arada Antalya'da Bugün Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Kâhya ile bu kentin gelmiş geçmiş efsane belediye başkanlarından sevgili Hasan Subaşı'da tören yerindeydi. Cam Piramit'e karşı gelenlere omuz omuza mücadele eden sanatseverlerle bir arada olmanın ve o süreçteki anılarımızın gelgitinde ayrı bir heyecan yaşadığımı belirmek isterim.
Ünlü kitap eleştirmeni ve adı Cam Piramidin bahçesinde yer alan devasa kütüphaneye verilen Doğan Hızlan mikrofona davet edildiğinde güzel şeyler söyledi. Kitaplardan ve o kitapları yazanların Antalya sevdalarından söz etti.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın artık Cam Piramit'in kitap fuarı etkinliklerine dar geldiğini bir sonraki yıllarda uygun ama uyduruk olmayan çadırların Cam Piramir alanına konuşlandıracaklarını söyledi. O sözler arasında göndermesi Konyaaltı Belediyesinin çadır kondu Kitap Fuarınaysa itirazım var. Çünkü bu kentin ilk kitap fuarını açan Konyaaltı Belediyesidir. Fırtınaya, yağmura rağmen o derme çatma çadırları direnmişti.
Bu yıl ki kitap fuarına mührünü vuracak yazarlardan biri de şüphesiz ki Hüseyin Cimrin ağabeyimiz olacak. Her satırı çok kıymetli araştırma kitaplarını ATSO standında imzalayacak.
Antalya'da yaşayan yazarlarımızdan Dr. Sadık Özen ve Prof. Ramazan Demir'de okurlarıyla buluşacak. 
Kitap Fuarlarının değişmeyen yüzü: "çocuk günlerimden beriuzatmalı tek sevgilimsin şiir, evlendik ya seninle kapanıp kaldım işte. dışarı çıksam bile güneş uğramıyor yörüngemize. nasıl bağladın bilmem iyi davranan bir eş de değilsin hani,
Nirvana'ya erdi ya bekleyen Buda sorular yanıtsız yıkanır suda…" gibi dizelerin usta şairi Abdullah Şanal şiir kitaplarını imzalayacak

Yazarın Diğer Yazıları