Şahin Akçap

Türkiye’nin yokuşlarından

Şahin Akçap

Adamın biri demiş ki:

“Hamile kadınların sokağa çıkması terbiyesizliktir. Eş yoktur zevce vardır.” Ve bu söylem üzerine itirazlar ve polemikler yaşanınca RTÜK kararını verdi:

“Bu sözlerde bir sakınca yoktur.”

*****

Marmaray’ın ilk deneme seferlerinde arıza oluşup yolcuları tabanvaya başvurunca bir sürü eleştiriler yapıldı. Hatta Uğur Dündar bu olayı Halkın Arenası’na taşıdı en önemli uzmanlara sorular sordu. Ortak yanıtlar:

“Test aşamasından geçilmeden Marmary’ın yolcu taşıması hayati tehlikeler yaratabilir.”Oldu.

Bu tartışmalar içinde TCDD Genel Müdürünün sözleri olduğu iddia edilen:

“Gençler çok meraklı. İlk deneme seferinde her yanını ellemişler.” Sözleri eğer habercilerin iddiası değil de doğru ise; karikatüristlere ve tüm mizah erbaplarına müthiş bir malzeme sunulmuş oldu.

 

                                                                *****

Kadın milletvekillerinden Şafak Pavey’in türbanı da içine alan özgürlüklerle ilgili konuşmasını televizyondan ve daha sonra sosyal paylaşım sitelerinden izledim. Bana gör o konuşma sağcısı, solcusu, laikçisi, anti laikçisi ve her kesi hizaya sokan mükemmel bir konuşma. Noktasından, virgülüne tüm sözlerine katılanlardan biri de benim. Özetle diyor ki:

“Sadece kendi özgürlüğünüz için değil,  hepimizin özgürlüğü için mücadele vermelisiniz.”

Peki, kime diyor… Türbanlı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine giren hanım milletvekillerine diyor. Ve bu arada protez bacağı nedeniyle pantolon giyerek geldiği mecliste kendisine acımasızca çatanlara da okkalı bir ders veriyor. Şafak Pavey’in konuşması, her partinin kendi oturumları sırasında üzerinde değerlendirme ve yorum yapacakları ve dolayısıyla eteklerindeki taşları dökecekleri yetkin bir konuşmadır.

                                                                *******

Hangi partiden olursa olsun! İster lider olsun, ister liderin etrafındaki ekipleri. Ayırmaksızın hepsini küfürsüz ve argosuz konuşmaya davet ediyorum. Ve onlara, bu iktidar öncesi mecliste yaşananlardan halkımızın nasıl gına geldiğini ve o partileri nasıl havası kaçmış bir top gibi taca attıklarını hatırlatmak istiyorum. Türkiye üzerine ürettiğiniz düşünceleriniz varsa eğer lütfen bir öğretmen inceliği ve adabında dile getiriniz. 

Yazarın Diğer Yazıları