Şahin Akçap

Tepetakla olmaya giden yol

Şahin Akçap

Siyaset yazmayacağım diyorum ama gelişmeler yaz diye zorluyor. Öyle ya tilki olup karganın tuzağına düşen siyasileri gördükçe içimden öğürmek geliyor.
Günümüz politik kimlikler hala Türkiye'nin yirmi yıl önceki Türkiye olduğunu sanıyor. Plan ve program yerine günü kurtarma manevralarıyla koltuklarını korumaya çalışıyorlar.
Peki, Türkiye yirmi yıl önceki Türkiye mi?
Değil…
Türkiye hapşırsan duyulacak kadar küçüldü. Küçülten unsurlar haberleşmeyle ilgili. Olan bir olay ışık hızıyla tüm yurttaşlara ulaşıyor. Sosyal medya ağı hiçbir şeyin gizli, karanlıkta kalmayacağının en önemli aracı oldu.
Vatandaş, seçim öncesi asarım keserim diye ortaya atılanların ilkesizliği ve tükürdüklerini yalayan pozisyona düşmelerinin farkında. Verdiği oyun hesap kitabını yapan seçmen güvendiği partilerin ofsayda düşmesinden inanılmaz derece azabını yaşıyor.
Bir şans hadi bir şans daha vereyim dediği partiler seçim öncesindeki vaatlerin hiç birine sahip çıkmıyor. Daha fazla koltukta kalma, bulunduğu pozisyonu kaybetmeme hırsı doğal olarak kafası karışık liderleri yanlış ve çıkmaz sokaklara sokuyor.
Bütün bunlar ayan beyan ortadayken ve seçmen aldatılmışlığın dayanılmaz acısını yaşarken olası erken seçimde söz konusu partiler başarılı olacak mı? Bence avuçlarını yalayacaklar ve dik duran, ilkeli duruşunu terk etmeyen partiler sahip oldukları oyu artırırken, onlar hızla eriyecekler.
Kaypaklık ve tümden çıkarcı politikaların iflas ettiği bir dünyada başını kuma gömen devekuşu misali rol kesen liderler ve de partileri paramparça olacak o seçim baraj denilen demokrasi katili giyotinin keskin bıçağında kıyım kıyım kıyılacaklar.
"Biz yeni ittifaklara yöneleceğiz." Diyen liderler hayali sükûta uğrayacaklar ve tepetakla olmaya giden yolda yok olup gidecekler.
Unutmasınlar bizim coğrafyamız insanı bir söylediği sözü unutup kıç atanlar ile işleri güçleri şer ihanetleri içinde olanları affetmez. Onları siyasi tarihin silik, kimliksiz kuyusuna göndermekten vazgeçmez.
Yazın bir kenara… Basiretsizlikleri, üçkâğıtçılıkları, ilkesizlikleri yüzünden siyasetten devrilip gidenlere pek yakında:
"Ne oldu size?" Diye soranlara verecekleri yanıt tek tümcelik:
"Tepetakla olduk!"

Yazarın Diğer Yazıları