Şahin Akçap

Tarihin lanetlileri!

Şahin Akçap

Tarihin lanetlileri!
Diktatör demek bütün siyasi kararları elinde tutan, var olan parti organlarının başında kukla üyeler bulunduran ve onların kararlarını hiç bilen, halkını keyfince, baskı ve zulüm ile yöneten demek. Bakalım Roma İmparatorluğundan sonra yakın tarihimizde diktatörler kimlerdi. İbretle tanıyalım ve yaşadığımız günlerde diktatörlük hevesinde olanlar var mı sorusuna yanıt arayalım.
Adolf Hitler…
İkinci Dünya Savaşının kanlı diktatörü! Nazi düşüncesini Almanların ve insanlığın başına kanlı bir örtü gibi saran cani! İntihar etmek zorunda kaldı.
Benito Mussoloni… 
İtalya diktatörü… İkinci Dünya Savaşında Hitler ile omuz omuza faşizmi uygulayan katil! Halkının özgürlük ve demokrasi yanlısı savaşçılar tarafından öldürüldü.
Fransisco Franco!
İspanya diktatörü… Faşizmin Avrupa'daki üçüncü ismi…İspanya'da iç savaşın başlamasına neden olan faşist lider! Propaganda araçlarından biri İspanyol halkından çok çocuk sahibi olmalarını istemesi ve bu yönde baskı bile uygulaması… Köktendinci…
Baskıcı düzenini sürdürürken ülkede yükselen futbol hayranlığını araç yapmaktan çekinmedi, kanlı yönetimine futbolu bir şemsiye gibi kullandı. Çanlar Kimin İçin Çalıyor romanında ünlü yazar Hemingway dönemin korkunç yapısını akıcı bir dille anlattı. Onun sonu da diğer faşistlerin sonundan farksız olmadı…
Agusuto Pinochet…
Şili kasabı!
Salvador Allende hükümetini askeri darbe ile devirip yönetimi ele geçirdi… Özgür düşüncenin ve demokrasinin düşmanlığını yaptı. Şairler, yazarlar, gazeteciler onun döneminde korkuyu, işkenceyi yaşadı. Ne yazık ki tam manasıyla yargılanmadı 93 yaşında kalp krizinden öldü.
Pol Pot… Kamboçya diktatörü…
Saddam Hüseyin… Irak diktatörü…
Saddam'ın en kanlı eylemlerinden biri Halep'çe katliamıydı.
Ve diğerleri…
Bütün bu hasta adamları var eden sistem emperyalizm. Sıkıştığı yerde askeri cuntaları iş başına getiren, hasta ve saplantılı, öç duygularından asla kurtulamayan parti liderlerini iktidar yapan ve kullandıktan sonra diğerleri gibi tarihin kanlı çöplüğüne süpüren emperyalizm!
Şimdi bütün bunların ışığı altından ve bu isimlerin tarihte söz sahibi olma nedenlerini de araştırıp inceleyerek dünyaya gerçekten gören gözle bir bakınız…
Hala diktatörler var mı?
Eğer göremiyorsanız onları lütfen tarihin sayfalarında yeni bir tur atarak bugünle kıyaslayınız…
Dün olduğu gibi bugün de onların olduğunu fark etmekte gecikmeyeceksiniz.
Ama korkmayın!
Hiçbir diktatör insanlık onuru ve erdemliliği karşısında tutunamamıştır.
Dünkü katiller gibi onlar da nefretin ve iğrenmenin kaçınılmaz sonunu yaşayacaklardır.
Bizler; barış, kardeşlik ve demokrasi şarkılarından vazgeçmediğimiz sürece onların ömrü uzun sürmeyecektir… 

Yazarın Diğer Yazıları