Şahin Akçap

Solcular üzerine

Şahin Akçap

15 Temmuz'un sağ cenahta yarattığı şaşırtan gerçek ne oldu biliyor musunuz?

Sol düşüncede olan insanların namuslu, vatanperver, özgürlükten yana, demokrasiden yana olduğu gerçeğinin somutlaşması oldu.

Ve dinci maskesi ile bir ahtapot gibi ülkeyi saran, aklı,fikri belden aşağı,amacı çıkarlarından yana olanların sap gibi ortada cıs cıbıldak kalmaları oldu.

İlahi adalet işte bu!

Gün geldi Mehmet Ağar gibi adı derin devlet iddialarında ayyuka çıkmış biri 15 Temmuz darbe girişimi komisyonunda, vicdanının sesine kulak verip:

"Solcular bu ülkenin namuslu,güzel düşünen ve ellerine kan bulaşmayan insanlarıdır." Demeye getirdi.

Yani takke düştü, kel göründü!

Altmış yaşını geride bırakan bir yurttaş olarak hayatım boyunca namussuzluk peşinde koşan hiç bir solcu ile karşılaşmadım.

Onlar hep mum oldular,etraflarına aydınlık saçtılar ama hayatın kendilerine sunduğu ömürlerine göz koyan namussuzların hedefinde oldular.

MEHMET AĞAR yerden göğe kadar haklıdır.

Solcular sadece ülkemizin değil, dünyamızın barıştan, kardeşlikten yana bütün değerlerinin toplandığı erdemlerdir.

15 Temmuz darbe girişimindeki tutum ve tavırları, demokrasiye olan inançları da bu anlattıklarımın göstergesidir.

Tanrı bile kalbi sol memenin altına emanet etmiştir.

Geçmiş yıllarda Balıkesir'de yollarımızın kesiştiği bir noktada Süleyman Demirel'in yol arkadaşlarından biriyle söyleşmiştik.

Düşüncelerimi öğrenince dünyaya bakış açımın sol olduğunu fark edip:

"Güzel şeyler söylüyorsun. Ama unutma ki yaşadığın ülke Türkiye!Dünyanın efendileri asla senin düşüncelerinle yönetilen bir Türkiye'ye izin vermezler." Demişti.

Dediği doğruydu... Ülke anlık olsa bile sola kaydığında şer odakları devreye konulup, aydınlığın üzerine kan örtüleri çekilmişti. Ve her örtünün altından dini ve milli değerleri kullanan halkın düşmanları çıkmıştı.

MEHMET AĞAR yerden göğe kadar haklıdır... Yaşananlar gösteriyor ki sütten çıkan ak kaşık gibidir solcular.Sağın içinde namuslu,yiğit,cesur insanlar çıksa bile istisnalar kaideyi bozmaz.

Yazarın Diğer Yazıları