Şahin Akçap

Şarjör

Şahin Akçap

Siyasi çıkmaza düşenlerin en çok başvurduğu yöntem biçimi ayak oyunlarıdır.
Karalamak… Rakibini yerden yere vurmak… İftira… Mahreme yönelik söylenceler yaratmak işlerine gelir.
Bütün çirkinlikleri sergiledikleri halde hala bulundukları makamlardan yuvarlanıp gitme kaygısı devam ediyorsa hırçınlıkları ikiye katlanır.
Bu paniği sadece liderler yaşamazlar. Liderin etrafındaki kemik yalayıcıları da aynı paniği misliyle yaşarlar.
Kafalarının içi birer tabanca şarjörüne dönüşür. Mermileri yalandır. Her yalan onlar için göz boyama bahanesidir. Sıraladıkları yalanlar oldukları yerden sürüklenip düşmemeleri için hayâsız birer sarmaşığa dönüşür. Ne yapsalar ne etseler çöküş süreci başlamış, küçümsedikleri kitlelerin gözü açılmıştır. Düşüş kaçınılmazdır. Ve yüksekte yer tutanların düşüşü beter mi beter olur. Yanlarında yürüdüklerini düşündükleri insanlar çoktan sırra kadem basmıştır.
En lanet lider düşüş anı geldiğinde kitlelere kin ve garez duyan liderdir. Söylemleri akıl ve mantıktan uzaklaşırken, sesleri daha bir gür çıkar. Meydanlara ceplerine üç beş kuruş sıkıştırıp saldıkları kalabalıklar da heyecanlarını kaybeder ve lider için kaçınılmaz sonun çanları çalmaya başlar.
Allah, kitap, vatan, millet, Sakarya hamaset nutukları etkisini kaybeder. Çırpındıkça tıpkı batağa yakalanmış biri gibi usul usul batmaya devam ederler.
Gün artık hesap vermek, bedel ödemek günüdür. İşledikleri toplumsal suçların hesabı sorulmaya başlar. Ellerine kan, helal ekmeklerine haram bulaşmışsa kaçış yolları tükenmiş demektir.
Tarih bu acımasız döngüyü yaşayanlarla doludur.
Eden bulur…
Rüzgâr eken fırtına biçer…
Yurttaşlarının hayatlarını çalan, huzurlarını yok edenler bir gün mutlaka belalarını bulur. Hem kendileri hem de şarlatanları tarihin yüzkarası olarak anılmaktan kurtulamazlar.
Ve şarjörlerine mermi yerine; sevgi, kardeşlik, dostluk ve barışı sürenler yüreklerde yaşamaya, saygıyla anılmaya devam ederler.
Dünyanın en güçlü lideri, yüzlerce korumanız ve teknik savunma çemberiniz bile olsa, halkınız sizi sevmiyorsa eğer demek ki sizin için çoktan deniz bitmiştir…

Yazarın Diğer Yazıları