Şahin Akçap

Ortadoğu'da cehennem yaratanlara!

Şahin Akçap

Her şey ortada...
Ortadoğu için düğmeye basıldı.
Arap Baharı kisvesi altından çevrilen dönme dolabın içindekiler seçilmeye başladı.
Suriye, İran ilk hedef noktaları! 
Emperyalizme taşeronluk yapanlar da belli... 
Hatay ilimizde yaşananlar ayyuka çıktı. Adamlar gece Suriye’ye girip çıkıyor, ardından ziyaret eden, bir derdiniz var mı diye soran yetkililerde viagra istiyor... 
Hataylı esnaf dertli... Emeğini Suriyeli mülteciler haraç mezat götürüyor. Daha kötüsü ana muhalefet partisinin milletvekilleri bile sığınmacıların çadırlarına bir adım yaklaştırılmıyor.
Haber ajansları geçti. Arap Baharı diye başlatılan ve Suriye’de devam eden emperyalist zulüm sırasında satılan silahlarda elde edilen kazanç, bütün silah tüccarlarının yedi sülalesine yetecek miktarda.
Ortadoğu’nun yüreğine cehennem bir oya gibi nakşedilmeye devam ediliyor. Müslüman’ım diye mangalda kül bırakmayanlar; Müslüman’ın, Müslüman’ı kırıp geçmesini seyretmeye devam ediyor. Amerika’nın beysbol sopası görüntüye her geldiğinde Suriye’de insanlar patır patır dökülüyor, kan gövdeyi götürüyor.
30 Ağustos günü gazetelerdeki haberler arasında geçmişte Atatürk’le yapılan bir röportajda söyledikleri yazılmıştı. Ortadoğu halklarının birbirlerine kıydırtılacağından ve kıyımda rol üstlenecek ülkeler arasında Türkiye de yer alırsa; aynı acı, kan ve gözyaşını yaşayacağı belirtiliyordu. Mustafa Kemal ta çağlar ötesinden bugün yaşanan rezaletlere ışık tutuyordu. Dünden bugünü gören o büyük lider; hırstan, kinden, intikamdan, benden sonrası tufan diyen kör liderlerden sanki sağduyu ve mantık istiyordu. İşte onun içindi yere göğe sığmazlığı, eleştirildikçe büyüyüp ölümsüzleşmesi.
Kimse:
“Bize bir şey olmaz!” Aymazlığına vuramaz kendisini.
Ortadoğu’da yakılacak cehennem ateşi her yeri sarıp, kavurur!
Sırça köşklerine güvenenler, sanki hep iktidarda kalacaklarını sananlar yanılırlar.
Tıpkı Saddam gibi... Tıpkı Kaddafi gibi... Savaş rüzgârlarının önünde savrulup giderler.
Türkiye bir kez daha tarihin içinde bir büyük ışık huzmesi gibi parıldayan Atatürk’ün öngörülerini değerlendirmeli, neden barış için bütün ömrünü harcadığını düşünmelidir.
Not: Değerli okurlarımın Syriana adlı filmi internetten indirerek izlemelerini öneririm. Amerika’nın Ortadoğu’ya bakış açısını anlatan ve Ortadoğu’yu nasıl adım adım izleyip, gözlediğini anlatması bakımından çok önemli bir film. Gösterime girdiği yıllarda Amerika’da savaş karşıtı toplumsal eylemlere neden olmuştu.

Yazarın Diğer Yazıları