Şahin Akçap

Muhteşem Yüzyıl'ın o bölümü izlenmeli!

Şahin Akçap

Televizyon dizileri arasında en çok izlenenlerden birisi şüphesiz ki Muhteşem Yüzyıl!
Dizinin senaryo yazarı Meral Okay rahmetli olduktan sonra tarihi öykünün nasıl süreceği merak konusu olmuştu. Ancak dizi yeni bölümleriyle yaratıcısının emanet ettiğinden daha güzel ve etkili olmaya devam etti.
Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı dizi haremden tarihin diğer sayfalarına yelken açınca bu kez seyrin etkili konusu saray entrikaları olmaya başladı. Hürrem Sultan'ın güç kavgası her bölümde düşündürüyor. Etkisi, Kanuni'nin hükmetmesine kadar uzanınca ilk kurban Pargalı Sadrazam İbrahim Paşa oluyor.
Şehzade Mustafa'nın Manisa Valiliğini içine sindiremeyen Hürrem Sultan elindeki tüm kozlarını kullanarak padişahın gözünden düşürmeye çalıştığı sahneler dizinin en can alıcı sahneleri olmaya başladı.
Dilerdim ki Muhteşem Yüzyıl'ın özellikle 27 Mart akşamı yayınlanan bölümünü tarihe ilgi duyan ekran severlerle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisindeki tüm partilerin tüm milletvekilleri ve onların liderleri de izlesin. 
27 Mart 2013 akşamındaki bölüm tam bir tarihi ders niteliğindeydi.
Şehzade Mustafa'nın kendisine karşı isyan başlattığı söylencelerine fena halde inanan Kanuni ile oğlu arasındaki sahnelerde söylenenler inanılmaz değerde, güzellikte ve bugün ülkemizi yönetenlere ibretlik bir örnek niteliğindeydi.
O bölümü izlemeyen okurlarım internetten erişerek izlediklerinde ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır.
Demek ki dün var olan iktidar entrikaları, bugün de var olacak, yarın da…
Önemli olan ders çıkarmak! 
Ve çıkarılacak dersler sonucunda birliktelik dediğimiz olgudan sapmamak!
Muhteşem Yüzyıl tarihi dizisi ilginç olmakla kalmıyor artık dünden bugüne mesajlar da taşıyor…

Yazarın Diğer Yazıları