Şahin Akçap

Muhteşem yıldönümün adı 2 Nisan

Şahin Akçap

2 Nisan 1918 yılı Van için; Rus işgaline ve o işgalden güç bulan Ermeni komitacıların zulmüne son verildiği kutlu tarihtir.   

Bu yıl 99.Kurtuluş Yıldönümü coşkuyla kutlanacak.

Sadece kronikleşmiş bir zaman diliminin günü olarak kalmayacak. Tüm yurtta ve dünyada Vanlının olduğu her yerde etkinlikler düzenlenecek.

Aylar önce Van sevdalıların yüreklerine seslenen benimde yazarı olduğum Van Sesi Gazetesinin çağrısı tüm yurtta hemşerilerimiz tarafından heyecan ve coşkuyla karşılandı.

Dedik ki:

"Kurtuluş günümüzü sadece bayram yerinde bandolarla, şiirlerle, türkülerle, davul zurnayla karşılarken bir de renk katalım bu güne. O renkte Vanlının muhteşem konukseverliği olsun. Her kentte Van'ın geleneklerini paylaşalım, ünlü yemeklerini Halil İbrahim bereketiyle tüm dostlarımıza kuralım ve hep birlikte bizim elleri gurbet elleriyle buluşturalım."

Bu ses yankılandı.

Yurdun her tarafında sosyal medya üzerinden bir araya gelen Van Yemekleri Grubu üyeleri bulundukları illerde 2 Nisan Pazar günü için Van Yemekleri Dostları 2 Nisan Van Buluşması düzenliyor.  Van yemeğini alan, 2 Nisan coşkusunu yüreğinde taşıyan herkes bu buluşmada yerini alacak. Van'da güçbirliği yapan  Van Yemekleri Dostları 2 Nisan Van Buluşması kutlama komitesi titiz planlamalar yaptı, toplantı üstün toplantılar düzenleyerek en mükemmel gün nasıl yaratılırın kararını verdi.

Van'da Valilik, Belediye ve Kültür Müdürlüğü  de Van oturuma gecesi düzenledi.

Bu çalışmalar yapılırken sosyal medya ağındaki değerli hemşerilerim ve grup liderleri özveriyle çalıştı. Emeği geçenleri kutluyorum.

Ana tema:

"Van'ın Kurtuluş yıldönümü sadece Vanlıların olduğu bir etkinlik olmayacak. Her Vanlı yaşadığı yerde komşusundan Van dostlarından bir kaçını etkinliğe davet edecek ve gönüller birleştirilecekti."

Ülkemizde en değerli gelenek atalarımızın bizlere miras bıraktığı barış ve kardeşliktir. Şimdi Van evlatlarının bütün gayreti bu ideale sahip çıkmak, yeni kuşaklara taşımaktır.

Antalya'da bulunan bizler de Antalya Van Vakfı Şubesinin özverili yöneticileriyle 2 Nisan 2017 günü Antalya Düzler Çamındaki korulukta bulunan piknik alanında bu kutlu günü hemşerilerimiz ve komşularımızla birlikte kutlayacağız. Van Gölü'nün eşsiz mavisini Akdeniz'in mavisiyle buluşturup; türküler söyleyecek, halaylar çekecek, Van mutfağının aşını, çöreğini konuklarımızla paylaşacağız.

Bu duygularla 2 Nisan Van Kurtuluşunun 99. Yıldönümü Vanlılara kutlu olsun. Bu güzel günün ülkemize memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları