Şahin Akçap

Mucizenin peşinden

Şahin Akçap

Marmaris-Datça eski yolunu bilir misiniz? Dik virajların olduğu bu yolda küçük bir sürücü dikkatsizliği ölümle sonlanacak kazalara neden olabiliyordu. Yurdumuzun cennet köşelerinden birine açılan bu çirkin yol zamanla genişletildi, sürücülerin korkulu yolu olmaktan çıktı.
Geçen gün meydana gelen kazayla ilgili haberleri gazetelerden okurken eski yolu ve yeni yolu gözümün önüne getirip düşündüm.  Demek ki yollar ne kadar genişletilirse genişletilsin, altımızdaki araçlar en son teknoloji ile ne kadar donatılırsa donatılsın; küçük bir sürücü ihmali, minik bir kural dışılık insanı ölümle yüz yüze getirebiliyordu.
Haberdeki ölümcül kazada anne ve baba yaşamını yitirirken bir yaşındaki Zeynep Elif bebek yaklaşık yirmi altı saat doğanın içinde tek başına hayatta kalmayı başarmış.
Hayat aslında mucize halkalarından oluşmamış mıdır? Düşününüz, her gün yaşadığımız onca hengâmenin içinde farkında olduğumuz ya da olmadığımız ne kazalar geçiriyoruz?
Ülkemizdeki haber ajanslarından birileri çıksa… 
Ya da medya takip organizasyonlarından yürekli ve sorumlu bir haberci… 
Ya da devletten bir yetkili… 
Yaşam şansı yüzde onun bile altında iken sağ olarak hayatta kalan Zeynep Elif bebeğin yaşamını izlese… Not tutsa… 
İnanıyorum ki Zeynep Elif bebeğin hayatta kalmasının ardından mutlak bir mucize çıkacaktır… Kim bilir bu mucize iyiliklerle de donatılmış olabilir, kötülüklerle de…
Hani hep deriz ya:
"Öldürmeyen Allah öldürmez!" Diye…
Bence Zeynep bebek bu tanımlamaya uygun. Rastlantısal diyebilirsiniz… Ömrü varmış yorumu yapabilirisiniz. Ama Zeynep bebeğin şu an ki durumunun tek izahı:
-Mucize!
Bu minik bebeğin yaşamının takibi başarılırsa içinden farklı mucize öyküleri çıkacağını düşünenlerdenim.

Yazarın Diğer Yazıları