Şahin Akçap

Marilyn Monroe'den, Angeline Jolie'ye...

Şahin Akçap

Amerika için şeytanın ta kendisi diyenler yalan mı söylüyor, doğru mu söylüyor ona bu yazının sonunda karar vereceksiniz.
Amerika sinema endüstrisinin keşfettiği ve dünya sinemasına mal ettiği sarışın bomba Marilyn Monroe; güzelliği, çekiciliği ile sinemaseverlerin en çok izlemek istediği aktrislerden biriydi.
Renkli hayatı, skandal aşklarıyla dünya medyasını çok etkilemişti. Ancak bir gün evinde ölü bulunması sonucunda sinema sarışın bombasını yitirdi. Ölüm nedeni tek sözcükle ifade edilmişti, intihar!
Amerika, Marilyn'i dış politikada akıl almaz planlar içinde kullandı. Amerika kıtası dışında işgal ettiği ülkelerde bulunan askerlerinin moral gecelerine gönderdi. Milyonlarca hayranı olan güzel yıldızın Amerikalı askerlere kendilerini başka toprakların işgalinde olurken bile evlerinde gibi hissetmeleri için onu kullandı. Vietnam'da kendilerini ana kucağında gibi hissederken Amerikalı askerler büyük travmalar yaşadılar. Ülkelerine geri dönen askerlerin yüzde yetmişi kafayı sıyırmıştı... Vietnam topraklarındaki cesur Vietnamlı direnişi sonrası canlarını tümden bırakmasalar da; kolsuz, bacaksız, ruhsal sarsıntılar içinde Amerika'ya geri dönenlerin iç savaşları tıpta yeni bir hastalık adını yazdırdı belleklere... Vietnam sendromu!
Ve gün geldi bu sarışın bomba hiçbir hastalığı yokken, sorunsuzken aniden evinde ölü bulundu. Neden öldüğü ise hal sır...
Amerika şimdi de emellerinin olduğu Ortadoğu ülkelerindeki stratejik noktalara bir dünya ünlüsü sinema aktrisini gönderiyor.
O'nun adı da Angeline Jolie!
Jolie artık Amerika'nın dış ülkelerdeki sempatik yüzü.
Geçtiğimiz günler Türkiye'ye geldi ve hiç durmaksızın Hatay iline geçti Suriyeli vatandaşların çadırlarını gezip, gözlemler yaptı.
Sonrada:
"Türkiye Suriye için elinden gelen fedakârlığı yapıyor."Gibisinden söylemlerde bulundu.
Doğrudur Türkiye kendi vatandaşından iki kat daha fazla Suriyeli mültecilere destek veriyor, bir dediklerini iki etmiyor. Rahatları iyi olan mültecilerde arada bir Hataylı vatandaşlara efelenmekten, toslamaktan geri kalmıyor. Keyifleri gıcır ya; ziyaretlerine gelip giden yetkililerden ulu orta viagra istemekten de çekinmiyorlar. 
Hürriyet Gazetesinden Ahmet Hakan 14.9.2012 tarihli yazısında Engeline Jolie için hepimizin düşündüklerini birkaç cümlede yazmış.
"Sorun bakalım Türkiye Cumhurbaşkanını ve Başbakanı kim diye? Suriye'nin nerede olduğunu, Abdullah Gül ne iş yapar, Başbakan kim, Baas ne demektir. Türkiye'de ve Suriye'de üç önemli kentin adını söyle, bakalım bilecek mi?"Demiş.         
Eminim ki, Marilyn Monroe'nın Amerika'yı; Vietnam, Kamboçya, Laos'ta temsil ettiği gibi Angeline'de Ortadoğu'da Amerika'nın şirin yüzü olacak. Olacak da dilerim sonu Marilyn Monroe'nin sonu gibi olmaz...

Yazarın Diğer Yazıları