Şahin Akçap

Korkunç değerlendirme!

Şahin Akçap

Başbakan’ın son CHP görüşmesinin ardından yaptığı değerlendirme sonunda haber eğer doğruysa söylediği sözler tam bir skandal!

Koalisyonun neden olmadığını şöyle ifade etmiş:

“Tabanlarımız birbirine zıt…”

Yani AKP yi destekleyenler ile CHP yi destekleyenler ve oy verenler eksi ve artı gruplardaymışçasına açıklanıyor.

Söylem sahibi adının önünde PROF unvanı olan bir başbakan!

Peki, neymiş zıtlıklar?

AKP’liler vatansever de CHP liler vatan haini mi?

AKP’liler dindar CHP liler dinsiz mi?

Nedir zıtlık Allah aşkına?

Böyle bir yorumu bir ülkenin başbakanı nasıl yapabilir?

Bu söylem de akıl, izan, sağduyu var mıdır?

Elbette her iki partinin sempatizanlarının dünyaya bakış açılarında farklılık olacaktır. Ama siz tutar bu farklılıkları iki partinin tabanının önüne zıtlıklar uçurumu koyarsanız söyleminizin meali ayrıştırma, ötekileştirme ve birlikteliğin temeline dinamit koymak olmaz mı?

Zaten ülkede kan ve gözyaşı gündemin ilk sırasına oturmuş… Zaten ekonomi yukarıya doğru fırlayan Dolar’ın önlenemez yükselişi karşısında abandone olmuş.  Ve siz kalkar bunca kahırlı günlerin üzerine bir de iktidar ve ana muhalefet partisinin tabanını zıtlar ve kutuplar olarak lanse ederseniz ne olur? Bal gibi kargaşa, gruplaşma ve ardından gelecek olası bir çatışmaya dönüşür.

Başbakan çıkıp bu son söyleminin dil sürçmesi olduğunu açıklamak zorundadır.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu bir sırada ağzın söylediğini kulağın duymadığı ve mantığın kabul etmediği lakırdılara yönelmek sıkıntıları artırır.

İnanın Başbakan’ın bu özür gerektiren değerlendirmesi partisinin hanesine kocaman bir eksi, ana muhalefet partisinin hanesine de kocaman bir artı sağlamıştır. Çünkü artık insanlarımız yapıcı, olumlu söylemlere değer veriyor, kavgacı, çatışmacı yaklaşımları da asla ciddiye almıyor. Davutoğlu akademik kariyerine de gölge düşürecek bu sözlerini geri almak zorundadır. Yok ben tükürdüğümü yalamam derse de yanlışı toplumun aynasına mutlaka yansıyacaktır. Danışmanları bu özür için onu mutlaka ikna etmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları