Şahin Akçap

Komünist Başkan

Şahin Akçap

Kara düzenlerin kendini korumak için toplumsal hayatta yaydığı suçlamaydı:

"Komünist!" Sözcüğü.

Eğer emekten yanaysanız, haksızlıklara karşı yüreğinizi kalkan yapmışsanız, dinci bağnazların hurafelerle dolu aldatmalarını eleştiriyorsanız, yurtseverseniz, emperyalizme ve faşizme karşıysanız sizi yok etmek isteyenlerin o ithamı ile karşı karşıya kalırdınız.

"Komünist!"

Onların uydurmasına göre:

"Allahsız, kitapsız, namussuz!"

Oysa Allahsızlığın, namussuzluğun, kitapsızlığın başrol oyuncuları düzenbazlardır. Onlar için din, ahlak ve tüm değerler birer metadır. Tüm kutsallarınızı eğip bükerek ve içine aldatmayı, sömürüyü koyarak servis ederler. Hayatlarının her noktasında kandırmaca vardır. Vatan, millet, Sakarya onlar için hedefledikleri amaçları vurmak için bahaneler.

Bakınız Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı Komünist Partisinin oylarıyla belediye başkanlığını kazandı.

Kapısı ardına dek halka açık… İlçesinin üretim ilişkilerini çok iyi biliyor. Tarım alanlarında ekip biçtiklerini Ovacık halkının ihtiyacına sunuyor fazla olan ürünü de sistematik bir işletme bilinci ile pazarlıyor. Artı değeri de yoksul halka, eğitimde ekonomik sorunları olan öğrencilere veriyor.

Son yaptığı komünistliğe bakın hele…

Belediyenin gelir ve giderini en ince ayrıntısına kadar bir tabloda toplayarak Ovacık halkına sunuyor.

Bunu kazandık, buraya harcadık, kasamızda bu var, yatırımlarımız bunlar diyerek şeffaf bir belediyecilikle kafalarda soru oluşmamasını sağlıyor.

Toprak işleyenindir demekle kalmıyor, tarım emekçisiyle birlikte tarlada, bahçede çalışıyor. Onun bu üretken ve özverili çabalarını gören halk da bir dediğini iki etmiyor, ona güvenip, saygı duyuyor.

Adının önünde:

"Komünist" Yazılı.

Yani o Tunceli İlinin, Ovacık ilçesinin TKP'li  (Türkiye Komünist Partisi) Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu.

Haktan, emekten, alın terinden, rızkını helal yollardan arayan halkından yana.

İlkesi, üretimde ve yönetimde namuslu olmak, emeğe saygı göstermek, erdemli olmak…

Ve bu başkan her işin başında söz, yetki ve kararı Ovacık halkına bırakarak halkın kendi yönetim erkini yaratmasına olanak sağlıyor.

İşte bu yüzden Ovacık'a barış ve huzur egemen.

Yazarın Diğer Yazıları