Şahin Akçap

Kahramanlar

Şahin Akçap

Bazen sıradan sandıkları bir ölüm alır götürür sizleri kahramanların huzurunda esas duruşa geçirir.

En çok savaşlar yaratır deseniz de aslında kahramanlar hayatın her noktasında var olur. Yani kahramanlar gökten zembille inmez. Olağanüstü hallerde de olağan hallerde de hayatın içinden sıyrılıp çıkar.

Kimi zaman Hasan Tahsin olurlar esaret yıllarında. Koca bir orduya yüreğini doğrultup silaha dönüştürmüş. Ve tetik düşürdüğü silahından çıkan merminin alevi isyan ateşine dönüşür.

Bazen vicdanlı, cesur bir kadındır. Casusların kol gezdiği şehirlerin en büyüğünde Sultanahmet Meydanında doğrultur yumruğunu, takar diline vatan ve millet aşkını galeyana getiren muhteşem bir hatip edasında Halide Edip Adıvar olur.

Kimi zaman Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam, Erzurum'da Nene Hatun, Van'da kapana kıstırılmış birliklere mühimmat taşıyan onlarca gönüllü çocuk olur.

Kahramanlar gökten zembille inmez. Onları kahraman yapan çatal yürekleri, sarsılmaz inançlarıdır.

Ve gün gelir terörün zemheri kış rüzgarı gibi Anadolu'yu kavuran eylemlerinde İzmir'de halkına kalkan olan bir polis memuru Fethi Seki olur.

Kahramanlar susmayanlardır. Yanlışta, haksızlıkta vicdanını örtmeyenlerdir.

Sınıfta bilimsel öğretiyi afaki, soyut bilgiye yeğleyen, fabrikada standardı düşürülmeye çalışılan ürün için tavrını koyan, tarlada, bahçede bir verip kaybolan tohum yerine kadim Anadolu'nun ata baba tohumuna sahip çıkandır.

Kahramanlar camilerde iktidarın borazanlığını yapmayan, Allah'ın kitabından gayri hiçbir fetvaya izin vermeyendir. Kalemini yüreğinin can suyuna banarak yazan gazetecidir, yazardır. Fırçasını tuvale sürerken içine milletinin ahu zarından renkler katandır.

 

Seçim sandığından çıktıktan sonra cebine, çıkarına, yedi sülalesine getiri sağlamaktan uzak duran, yerine iradesini teslim eden seçmenine verdiği sözleri namus sayan siyasetçidir. Ve hatta mecliste parmağını halktan ve haktan yana kaldırmaktan korkmayandır.

Kahramanlar gökten zembille inmez.

Unutma kahramanlar ilahi bir güç değildir.

Sensin, benim, bizim gibi etten kemikten ama dini imanı vicdanı olan yüreği kavi insanlardır.

Evine helal ekmek getiren baba, sofrasına sadakat lezzetini sunan annedir.

Doğrudur destanları kahramanlar yazar.

Ve destanlar en umutsuz anlarda yazılır ki anıtları tarihte ölümsüzleşir…

Yazarın Diğer Yazıları