Rıdvan Can

Tebrikler Büyükşehir…

Rıdvan Can

Sezonun ikinci devresinin ikinci maçında Kütahya deplasmanından altın değerinde üç puanla dönen Van Büyükşehir Belediyespor'un başarısını kutlamak için, herhalde bu başlıktan daha güzel bir başlık olamazdı.

Takımın hocasından oyuncularına herkesi bir kez daha bu güzel galibiyetten dolayı kutluyoruz.

Elde edilen bu galibiyet gerek şampiyonluk, gerekse play off için büyük bir önem arz ediyor.

Kırmızı-siyahlı takımın rakipleri; Sancaktepe, Kocaeli, Altay ve Çorum'un hafta sonu puan kaybetmeleri, Van ekibine ilaç gibi geldi.

Büyükşehir Belediyespor'un ve Kütahyaspor'un gruptaki konumları nedeniyle maçın berabere bitmesi iki takımada yaramayacağı için, takımlar kazanmak için tüm güçlerini ortaya koydu.

Herkesçe bu maçın favorisi taraftarının gücünü arkasına alan ligde kalma mücadelesi veren Kütahyaspor'du. Diğer tarafta ise Play off hesapları yapan Büyükşehir Belediyespor'du. İki takımda ikinci yarı ilk maçlarında puan kaybetmiş bu maça mutlak kazanmak için sahaya çıktı.

Büyükşehir Belediyespor'da şüphesiz ki, gözler yeni transferlerdeydi devre arası yapılan transferlerden kimlerin forma giyeceği ve performansları merakla bekleniyordu. Geçen hafta Manavgat karşısında fırsat tepen ve iki puan bırakan Kırmızı-Siyahlılar için (Van Büyükşehir'de tutan var, atan yok) başlıklı maç yazımda gol kısırlığını belirtmiştim.  Kütahya maçında hem tutanımız vardı, hem de atanımız...88'de galibiyet golümüzü atan yeni transferimiz Emre Aktaş'a hem takıma hoş geldin diyor, hem de böyle galibiyet gollerini beklediğimizi buradan belirtiyorum.

Evet, Kütahya maçı geride kaldı.

Bu galibiyetin haklı gururunu ve sevincini bir tarafa bırakalım. Deplasmanda olduğu gibi iç sahada da yapılması gereken işi şansa bırakmadan güç ve mücadele ile sahada olalım.  İşte istenenin sahaya yansıtılması ile kazanılan bir maç Kütahya'da oynandı. atmosferi yüksek olan maça çıkan Van Büyükşehir Belediyespor maçı kazanmak adına gerekli ağırlığı ortaya koydu. Play-off mücadelesi veren rakiplerin puan saçtığı haftada Büyükşehir Belediyespor Kütahya deplasmanında aldığı 3 puan çok daha önem kazandı.

Grupta ortaya çıkan tabloda, şimdiden şampiyon ilan edilen Sancaktepe'nin ilerleyen haftalarda puan kaybedeceğini, Kocaelispor, Altay'ın çıkışının başlayacağını, bu iki takıma ek olarak Van Büyükşehir Belediyespor'un deplasmanlardaki performansını iyi yabana atmamak lazım.

Manavgat maçı öncesi teknik direktör Namık Altunsoy ve sportif direktörümüz Turgay Karatekin hocama bu düşüncelerimi söylemiştim.

Büyük bir şansızlık olmazsa ilerleyen haftalarda bunu daha net başarılar göreceğiz.

Büyükşehir Belediyespor, iç saha sendromunu üzerinden atması lazım. Deplasmanlarda aldığı puanları maalesef iç saha maçlarında rakiplere hediye ediyor bunun artık bir son bulması gerekir. Bu hafta sonu konuk edeceğimiz Karacabey karşısında iyi futbolu üç puanla taçlandırmamız lazım.

Önemli olan Büyükşehir Belediyespor'un takım yapısı ile özellikle iç sahada rakiplerine karşı daha mücadeleci bir görüntüyü ve istikrarı devam etmesidir. Hafta sonu evimizde oynayacağımız Karacabey maçından alınabilecek bir galibiyet her şeyi çok daha iyi hale getirebilir. Düşme hattındaki Karacabey evinde kazanarak Van karşısına farklı bir havada çıkacak, basite alınmayacak önemli bir maç. Kütahya deplasmanında alınan üç puanın üstüne Karacabey maçından üç puan çıkarmak şart oldu diye düşünüyorum.  Şimdiden Karacabey karşısında Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diliyorum...

Yazarın Diğer Yazıları