Şahin Akçap

Van'da son gün !

Şahin Akçap

Bir haftalık Van ziyaretim sona  erdi.

Onca izlenimi sizlerle paylaştım.

Uzun süredir yüzyüze görüşmediğim dost ve arkadaşlarla görüşüp hasret giderdim.
Dönmeden önceki bu Van yazısında kenti yönetenlere seslenmek istiyorum.
Öncelikle Sayın Van Valisi…
Bence, Van Valisi Münir Karaloğlu hayatının en önemli görev sürecini yaşıyor.Uygarlıklar kenti Van'ın valisi olmak her valiye nasip olmaz .İşte bu önemli görevi yerine getirirken büyük bir depremi yaşayan Vanlılarla el ele, kol kola…Tüm gözler Sayın Karaloğlu'nun yoğun icraatlarında.
Alt yapı çalışmaları hızla sürerken Van'ın yarınını belirleme plan ve projeleri de hazırlanmalı.
Örneğin; Van merkezinden, Edremit'e deprem konutlarının olduğu yeri de içine alacak hafif raylı ulaşım sistemi!Böyle bir proje güneyden,kuzeye kadar büyük bir alandaki ulaşım sorununu çözer ve yeni kırsal kesim yerleşim merkezleri için tedirginlik yaşayan vatandaşları huzura kavuşturur.
Yapılacak tek şey; Antalya, Eskişehir hafif raylı örneklerinden hareket etmektir.Hafif raylı sistem; Van 100.Yıl Üniversitesinden Edremit'e kadar uzanan bir hattı içerirse 30 Ağustos'da deprem konutlarının anahtarını alacak deprem mağdurları da ikinci bir mutluluğu yaşayacaktır.İleri bir zamanda da hafif raylı sistem Gevaş İlçesine kadar götürülebilir.
Van Valisi Sayın Karaloğlu'nun bu hengame içinde böylesine devasa bir projeye imza atması onu mesleğindeki ölümsüzler arasına yazdırır,efsaneleştirir ve Van kenti, şehir kitle ulaşımında bir inanılmazı yaşar.
Uzun kış koşulları gibi bahaneler üretenlere de dönüp bakılmamalı.Eskişehir'de bozkırda,sert karasal iklimi yaşayan bir kentimiz.Ama gidip gördüğünüzde tüm sorunları yüreği kocaman bir belediye başkanıyla çözdüğüne tanık olabiliyorsunuz.
Yani…
Van Valiliği ve Van Belediyesi kalıcı ve bu çok önemli projeyi şimdiden konuşmalı,tartışmalı ve:
"Ya Bismilah!" Diyerek  kolları sıvayıp yaralı Van kenti insanına yeni bir umut ve heyecan yaşatmalıdır.
Lütfen!
Van'ı yurt edinen her kes ama herkes.Demokratik kitle ve meslek örgütleri,öğretmenler,öğrenciler ve tüm aydınlar bu tür projelerin yanında olunuz.
İnanıyorum ki kent için kitle ulaşımında uzun yollar kateden belediye başkanları ve yönetimleri böyle bir adımı yürekten destekleyecek, Van'a gönülden omuz vereceklerdir.
Van'ı yönetenlere ve tüm hemşerilerime tekrar büyük geçmiş olsun diyor,hayata karşı verdikleri amansız mücadelede başarılar diliyorum.
Bu köşede; ülkemiz ve dünyamızdaki sorunları yorumlayarak yazmaya devam edeceğim.
Allahaısmarladık!

Yazarın Diğer Yazıları