Şahin Akçap

Güzel sözlere dair

Şahin Akçap

İnsanlık tarihine kayıt düşen en güzel sözlerden birini Hazreti Ali söylemiştir.

“İyilikler takdir edilmezse umutsuzluğa kapılır, kötülükler cezasız bırakılırsa cesaret bulur.”

Özellikle ülkemizin bugünü için söylenecek bu ibret verici sözü yüreğimizin ve mantığımızın süzgecinden geçirmek zorundayız. Zorundayız çünkü artık iyilik ve kötülük olgusu insanlarımız tarafından gereği gibi algılanmamaktadır.

Takdir edilmesi gerekenleri es geçmekte, kötülük yapanları ise:

“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.” Vurdumduymazlığı ile görmezden gelmekteyiz.

Oysa Hazreti peygamberin de zalimler ve kötülükleri karşısında susanlar için söylediği çok etkili ve anlamlı sözü vardır:

“Haksızlıkların karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır.”

İnsanlar eğer her önemli karar aşaması öncesi akıllarına söylenmiş akıl dolu sözleri getirselerdi hayatın içindeki yanlışlar ve hatalar bu kadar çok olmazdı.

Üretken, ahlaklı, başarılı insanlar için, içinde yağcılık olmayan gerçek övgü ve takdirler elbette ki onları cesaretlendirir, azmini çoğaltır. Kötülük yapanlar karşısında etkisiz ve sessiz kalmak da kötüleri şımartıp, yüreklendirir.

Bu Pazar günü yapılacak olan 12. Cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle yurttaşlık görevimi yerine getirmek amacıyla sandık başına gittiğimde Hazreti Ali’nin:

“İyilikler takdir edilmezse umutsuzluğa kapılır, kötülükler cezasız bırakılırsa cesaret bulur.” Sözünü aklımda tartıp, kalbimde hissederek oyumu kullanacağım.

Şimdiden ülkemize ve halkımıza hayırlı olsun diyorum.

Yazarın Diğer Yazıları