Şahin Akçap

Gençlerden CHP liderine tam not

Şahin Akçap

Abbas Güçlü'nün ciddi ve yansız programı Genç Bakış'ın 7 Ekim gecesi konuğu Kemal Kılıçdaroğlu'ydu.

Gençler sordu o eğip, bükmeden, kaşını, gözünü yıkmadan, tavır almadan yanıt verdi. Öyle ki konuklar arasında AKP'li gençler de vardı ve sorularını bir politikacıyı zora sokacak düzeyde seçmişlerdi. Ancak o her zaman ki soğukkanlı tavrı ile gençlerin sorularını içtenlikle dinledi ve kendine özgüveni olan bir lider gibi yanıtladı.

Sorulardan birisi Ak Saray üzerineydi:

"Türkiye büyük bir ülke! Neden Ak Saray üzerine bu kadar çok eleştiri yapılıyor. Saray gücün göstergesi değil mi?" Diye sordu Baran adlı delikanlı. Kılıçdaroğlu:

"ABD dünyanın süper ülkesi… Beyaz saray gibi mütevazı bir yerden yönetiliyor. Ancak orada verilen yemekler, harcananlar örtülü ödeneklerden ya da her hangi bir fondan ödenmiyor. Başkan ve arkadaşları kendi ceplerinden ödüyor." Diye yanıtladı.  

Öğrenci genç bir kız:

"Erzurum'da CHP denilince dinsiz parti olarak değerlendiriliyor. Özellikle de yaşlı kesimin yargısı bu. Sizce nedeni ne?" Diye sordu.

"Bu tür ön yargılar din tacirleri tarafından siyasi malzeme olarak kullanılıyor. Oysa İmam Hatipleri kuran CHP Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün Balıkesir Hutbesi bu yöndeki eleştiriler çürütücü bir belge niteliğindedir. Savaş zamanı camileri ahıra çevirdi deniliyor. Asker savaşmak için derlenip toparlandığında gittiği yerlerde kaldığı tek konaklama yeri camiler olmuş. Ve o asker konaklamasını yaptığı camiden cepheye şehit olmak için koştu. Devletin emaneti mühimmatını başka nerelerde saklayıp koruyabilirdi. Tek seçeneği elbette ki Allah'ın evi diye nitelendirdiğimiz camiler olmuştur."

Baran adlı delikanlı söz alarak:

"Seçimden yüzde kırkın altında oy alırsam istifa ederim demiştiniz? Neden istifa etmediniz." Diye sordu.

"Benim böyle bir demecim yok. Ancak oy sayımızı bir önceki seçimin üzerine çıkaramazsak demiştim."

Gençler o bilindik soruları da sordu. Dış politikadaki belirsizlik, kaybedilen ülke saygınlığı, ekonomideki istikrarsızlık v.s…

Her soruya gülümseyerek ve gençlere teşekkür ederek yanıt veren ve gecenin ilerleyen saatine rağmen salonu terk etmeyen gençler, Kılıçdaroğlu'na yoğun alkışlarıyla not vererek 1 Kasım seçimleri öncesi CHP liderine büyük bir moral verdiler. Okurumun olanağı varsa internetten Genç Bakış programını indirerek seviyeli, içinde saygı ve sevgi olan, çemkirmelerin dışındaki bu güzel programını; gençler ve Kemal Kılıçdaroğlu buluşmasını izleyebilirler.

Yazarın Diğer Yazıları