Şahin Akçap

Gelin tanış olalım

Şahin Akçap

Dostlar son günlerdeki grup söyleşilerimizi sosyal medyadan takip ediyorlar. Özellikle anıların etkin rol aldığı yazılarımızda geçmişe bir özlem yüreklerimizde gizli kalmış sızıları da ortaya çıkarıyor.

Sizde mutlaka fark etmişsinizdir, her yorumun içine mutlaka hoşgörü yansıyor. Arada bir gönül bahçelerimizde ayrık otları da bitmeye çalışsa, o olağanüstü duyarlılığımızla kök salmasına izin vermiyor, çekip alıyoruz ki sayıları çoğalmasın.

Sevgili bir dost:

"Hocam sen herkesi arkadaş olarak kabul ediyorsun. Biraz seçici olmak gerekmez mi sizce?" Diye sorduğunda:

-Her kes benim için korkulan ya da çekinilen değil. Çünkü bilimsel anlamda bir dünya görüşüm var. Değerlerimiz inançlarım kadar kutsalım. İnsanları tanıyacak kadar da bir ömrün bugünündeyim. İnsan denen canlı için gözlemlerimde ve izlenimlerimde şimdiye kadar pek yanılmadım. İçten pazarlığım, çıkar kaygım da yok.  O halde niçin 'Ben senin arkadaş kafilene katılayım mı?' Diyene, hayır diyeyim. Belki ondan öğreneceklerim olacaktır. Belki de onun benden ya da bizden öğreneceği çok şey var. Yanıtını vermiştim.

Elbette art niyetli insanlar olacaktır, fitne, fesatçılar çıkacaktır ama inanın ki kendinize ve düşüncelerinize güvendiğiniz sürece hepsi de vız gelip tırıs gidecektir.

Konuyu tanışık olmaya getireyim derken bak neler geldi aklımıza.

Şu sıralar Sayın Servet Durgun arkadaşımız, Van'ın mahallelerinin kütüğünü araştırmaya başladı. Van Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İkram Kali kardeşim de gazetesinin birinci sayfasından bunu haber olarak yaptı. Bu noktada Sayın Servet Durgum kendi mahallemiz ve sokağımızda yaşayan insanları adlarını, unvanlarını ve lakaplarını paylaşmaya başladık. Bunu yaparken de yeni isimlerle de tanışık olduk. Çalışmalar sosyal medyada paylaştıkça mutlaka ki her kes kendinden bir damla ile bu araştırmaya katkı sağlayacaktır.

Sosyal medyanın da amacı zaten bu olmalı. Acılar, sıkıntılar, sevinçlerle birlikte bilgi birikimi de, gözlemler de paylaşılmalı. Boşuna söylememişler paylaşmak çoğaltmak demektir diye.

Bakınız Yunus EMRE ne güzel seslenmiş:

Gelin tanış olalım

İşi kolay kılalım

Sevelim sevilelim

Dünyaya kimse kalmaz

Sayın Servet Durgun'un Van Mahallerinin kütüğünü çıkarma çalışmalarına kolay gelsin diyor, başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları