Şahin Akçap

FOTOĞRAFLAR YALAN SÖYLEMEZ

Şahin Akçap

İnternetten herhangi bir arama motorundan "Tarihi oluşturan fotoğraflar" yazıp tıklayınız... Ve insanlık tarihinin o zor günlerini anlatan fotoğraf karelerini tek tek inceleyiniz...

Varlığın ve yokluğun iç içe yaşadığı dünyayı, savaşın canavarlaştırdığı, kin ve nefretin kudurttuğu insanları göreceksiniz.
Gandi'nin resminde barışla da sömürgecilikle savaşılacağını, derileri siyah olsa bile yok edilen insanların gün gelip vicdanlarımıza bir tokat gibi ineceğini, çocukların korunmadıkları takdirde cinsel tacizden tutunuz da maden ocaklarında bir köle gibi çalıştırılabileceğini göreceksiniz.
Oysa insan ömrü bunca acıya ve kedere sığdırılacak o kadar uzun değil. Zaten yaşlı ve yorgun yeryüzü doğal afetlerle boğuşuyor. Seller, kasırgalar, depremler her gün dünyadan akıp gelen haberlerin içinde yer alıyor. Siz bir de bütün bunların içine insanın insana kıyımını koyarsanız; cennet dediğimiz dünyamızı cehenneme çevirmekten öteye gidemezsiniz.
Önerdiğim Tarihi oluşturan fotoğrafları izlerken bu görüntülerden çoluk çocuğu uzak tutmayı sakın unutmayınız!
Dünyamızın, ülkemizin barışa ihtiyacı var...
Söylemlerinizden kini, nefreti, garezi, düşmanlığı söküp atınız. Söylemleri düşmanlık tohumu saçmak olanlara da kulaklarınızı kapayınız. Unutmayınız ki mutlu olmanın tek yolu sevgi, iyimserlik ve hoşgörüdür. Mirasınız iyi niyet olursa mirasçılarınız iyi insanlar olur!

Yazarın Diğer Yazıları