Şahin Akçap

Fark yaratmak için koş!

Şahin Akçap

Eğri oturup doğru konuşmanın zamanı gelmiştir.
Her kes kendisinden, hepimiz ülkemizden sorumluyuz.
Ben bir emekliyim…
Devletine milletine çeyrek yüzyılın üzerinde hizmet etmiş bir öğretmen emeklisi.
Bana:
“7 Haziran’da seçeneğin ne olacak? Sandık başında gönlünden geçen hangi partinin altına evet mührünü vuracaksın?” Diye soranlara aynen şunu söylerim.
—Fark yaratan benim seçeneğimdir!
Yani beni bir köşeye atanlarla işim olmaz. Beni görmezden gelenleri bende görmezden gelirim. Beni istemeyeni hiç mi hiç istemem. Tek bir oyumla tekmiline eyvallah demem.
Yani çarşı pazardaki duruma bakarım.
Emekli maaşımın bana sağladığı hayat koşullarını incelerim.
Çoluk çocuğumun sosyal durumunu değerlendiririm.
Sonra beni yönetenlerin yaşam biçimini gözlerimin önüne getiririm. Dürüstlüklerini ölçer, sergiledikleri tavrı aklımın terazisine vururum. Milletin orasına sinkaf eyleyenlerin cümlesini zinhar çizer geçerim.
Yönetenlerin ne yaptıklarını neler yapamadıklarını düşünürüm. Kim yalan söylüyor, kim yanardöner, kim bugün söylediğini yarın söylemedim diyenin karakterini ölçerim.
Ülkemin içinde olduğu koşulları irdelerim. Komşu ülkelerle aramızdaki dostlukların ve düşmanlıkların iç ve dış politik nedenlerini araştırırım.
En mühimi; politik kariyerinde hırsızlık, yalan dolan, düşmanlaştıran hangi lider varsa yüreğimden en küçük izi varsa bile söküp atarım.
Meydanlarda konuşanların dünü ve bugününü kıyaslarım. Liderlik öncesi ve sonrasındaki mal varlıklarını mantık muhasebesinden geçiririm. Tarafsızlık ilkesinden kim kaymış, kim hile ve bühtan batağı yaratıyor en ayrıntısına kadar incelerim.
Ve seçildiğinde yaşadığım hayat için…
Ülkem için…
Halkımın huzuru, mutluluğu, barış içinde bir arada yaşama utkusu için…
İyiden yana fark oluşturacak ve daha evrensel bir deyim ile kelebek etkisi yaratabilecek liderin partisinin altındaki yuvarlağa vicdanımın ve aklımın mührünü basarım.
Şimdi anladın mı seçeneğim olan parti hangisi canım kardeşim?
Namus ve şerefin, istikbalin için sen de düşün lütfen:
“Yahu ben ne yaptım elim kırılsaydı!” Keşkisini yaşamadan.
Unutma tarih 7 Haziran 2015… Günlerden Pazar!
Seçim kâğıdınla, nüfus cüzdanınla ve vicdanınla fark yaratmak için koş sandığa!

Yazarın Diğer Yazıları