Şahin Akçap

Eylül dizileri

Şahin Akçap

Sosyal yaşamı sadece ekrana odaklanmışlar için dizi mevsimi başlıyor…

Öyle Geçer Bir Zamanki dizisini aratmayacak sağlam kadrolu yepyeni bir dizi ilk bölümüyle izleyicilerine merhaba dedi.

Canım İzmir’i anlatan ama farklı bir boyutuyla öyküleyen Benim Adım Gültepe daha ilk bölümüyle uzun soluklu bir dizi olacağının sinyalini verdi.

Metropol kentlerin bir parçası olan ama sosyal ve ekonomik olarak uzağına düşüp, yetim kalmış semtler vardır. Ve bu semtlerin rengârenk insanları hayatla kıyasıya savaşarak yaşarlar.

İzmir’de Gültepe, Eşrefpaşa, Bayraklı gibi semtler varoşların bir başına kalmış, sıkıntıları karmaşaya dönüşmüş semtlerinden sadece iki tanesidir.

1983 Türkiye’sine bir bakış olan Benim Adım Gültepe televizyon dizisi, kendi hanelerinde sosyal sorunlarıyla yaşayan ama bir araya geldiklerinde zengin bir kültürel dokuyu oluşturmayı başarabilen insanları anlatıyor.

Büyük kent romancısı Orhan Kemal’in anlatım tadındaki Benim Adım Gültepe dizisinde her insan veya her aile ayrı bir öykü gibi parça parça ama dupduru bir ırmağın dinginliğinde akıyor.

Eylül dizileri arasında favorim Benim Adım Gültepe dizisi…

Elbette yerli diziler arasında bu sosyal boyutu ağır basan diziyle yarışanlar da olacak. Ama benim gibi 1983’lerin delikanlı çağını yaşayanlar o günlerin ağır duygusallığını hissedecekler. Her genç oyuncunun performansında Yılmaz Güneyi’i, Fikret Hakan’ı duyumsayacaklar.

Cılkı çıkmış yaşadığımız günlere tertemiz bir rüzgâr esintisi yaratacak sosyal içerikli dizileri seyrederken derim ki:

-Aman ha! Dalıp gitmeyin dizilerin derinliklerine. Türkiye gündemini takip etmekten asla vazgeçmeyin!

Yazarın Diğer Yazıları