Şahin Akçap

Erik Değdirenlerin finali

Şahin Akçap

Aylar önce alınmış bir kararı başarıyla hayatla buluşturduk.

Yurdumuzun dört bir yanından gelen üyelerimizle doğup büyüdüğümüz memleketimizde bir araya geldik.

Erik Değdirenler Grubu için bu ilk kıvılcımdı… Deyim yerindeyse Van Gölünün mavi sularına yüreğimiz atmış, yaratacağı halkaların genişleyerek hemşerilerimizi içine almasını ümit etmiştik.

Yüzün üzerinde bir katılım beklerken sayımız otuz rakamında sınırlandı. Üyelerimiz haklıydı, çünkü 15 Temmuz’da ülkemizde olağanüstü bir durum yaşanmıştı. Buluşma heyecanımız azalmıştı… Ancak ülke insanımızı köşeye sıkıştırmaya çalışan terör eylemleri, darbe kalkışmaları bizi hayattan koparamazdı. Bir avuç olsak da verdiğimiz sözü yerine getirecektik.

Sözümüzde durduk. Van’da ki değerli arkadaşlarımız da bizi destekledi. İki üç günlük minik programlarla amacımızı gerçekleştirdik. Her arkadaşımız sosyal medyadan etkinliklerle ilgili paylaşımlar yaptı; uzağı, yakın eyledi. Gelemeyen sevgili arkadaşlarımıza da yaşadığımız heyecanı ve coşkuyu taşıdık.

Tüm anları süreç içinde küçük anı yazılarıyla yazmaya devam edeceğim.

Ancak kocaman bir teşekkür yollamak istediklerim var.

Nihat Hoca IŞIK, Mehmet Murat OTO, İkram KALİ, Hüsnü TÜRKÖZÜ, Hamdi İLVAN, Necmi BEYDE, Mehmet ALDİ gibi Van’da yerleşik olan kardeşlerimiz çalışmalarımıza içtenlikle katıldılar ve bize güç verdiler. Onları tüm sevgi ve saygımla kucaklıyor teşekkür ediyorum.

Bu projenin ilk anlarında görüşmeler yaptığım, her başarılı çalışmasında gönülden desteklediğim Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer AKTUĞ’u sanırım Van’ın dışında olduğu için aramızda göremedik. Bu bizim için üzüntü kaynağı oldu.

Ve sonuç…

Sonuç mükemmel!

Dedim ya amacımız, memleket hasretinde olan arkadaşlarımızla gönül buluşmasıydı. Başardık!

Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi organizasyonlarla ve başka kentlerde yaşayan arkadaşlarımızın da katılacağı etkinliklerle bu çabamızı yetkinleştireceğiz.

Van’a gelirken sosyal medyada bir dörtlük paylaşmıştım. O dörtlükle yeniden her kesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

GİDEREM VAN’A DOĞRU

YOLUM İRAN’A DOĞRU

KES BAŞIM KANIM AKSIN

KIYMET BİLENE DOĞRU

Yazarın Diğer Yazıları