Şahin Akçap

Empatinin de sempatinin de kralı Beşiktaş!

Şahin Akçap

Geçen gün sarı lacivert renklerin taraftarı, ancak bilinçaltında gizli Beşiktaş hayranlığı ve saygısı yatan değerli bir yazar yazısının başlığını "Teşekkürler Çarşı" Koyarak gerçekten "Futbol aslında futbol değil" fikrini de içeren güzel bir Beşiktaş yazısı yazmış. Hani içinde "ulan" sözcükleri geçmese; koy Beşiktaş Dergisine ve üzerine de " Beşiktaş'ı en güzel anlatan yazı" manşetini atarak, kara kartalın taraftarına sun...  Bak bakalım bu güzel yazı tıklama rekoru kırar mı, kırmaz mı? Ben kıracağından yüzde yüz eminim.
İnsanın tuttuğu takımının yarattığı güzellik gözyaşı döktürür mü? 
Döktürür!
Beşiktaş- Galatasaray maçının 65.dakikasında( Van'ın plaka numarası 65) yarı çıplak soyunarak güneş pankartı açan siyah beyazlı takımın taraftarı muhteşem bir duygusal tablo yaratmıştı. O görüntü deprem nedeniyle yasa giren ülkemiz insanına gözyaşı döktürmüş, bu ülkeyi tuzla buz etmeye çalışanlara da okkalı bir mesaj göndererek:
"Tek vücut!" Olduğumuzu haykırmıştı.
Doğal olarak bu yıl Empati Ödülü Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği tarafından Beşiktaş'ın beyni Çarşı grubuna verildi. Çarşı taraftarının başkan ve aynı zamanda sözcüsü Alen Markaryan'da bu ödülü tüm siyah beyazlı camia adına büyük bir onur duyarak aldı.
Gerçekten bir kez daha anlaşıldı ki:
"Futbol aslında futbol değil!"
Bu nedenle; Fenerbahçe, Galatasaray ve sporda adı tescillenmiş tüm dünya takımların taraftarlarının Beşiktaş hayranlığı rastlantısal değil.
Alan Markaryan ve arkadaşları kutlanmayı analarının ak sütü gibi hak ve helal ediyorlar.

Yazarın Diğer Yazıları