Şahin Akçap

Emine Ülker Tarhan’dan haber var…

Şahin Akçap

CHP’den ayrılan ve Anadolu Partisini kuran Emine Ülker Tarhan’la ilgili yazdıklarımın sonucunda dağ taş ses verdi ama CHP’den tek bir Allah’ın kulundan tık çıkmadı.

 

Ne demiştim o heyecan var ya o heyecan!

 

O heyecan yerine her şeyi küçümseme var… Bütün dağları ben yarattım algısı var…

 

Emine Ülker Tarhan ses verdi:

 

“Linç kampanyalarının başlatıldığı bir sırada yapıcı bir yazıyla gelişmelere katkı sağladığınız için teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım.”Dedi.

 

İşte bu!

 

Her kımıltıyı dikkate almak bu işte…

 

Emine Ülker Tarhan’a duyarlı yaklaşımı için ben de teşekkür ediyorum.

 

Koca CHP çınarının kökleri elbette ki sürgünler verecek. Kimi filizken kuruyacak kimi de gür ve yemyeşil serpilip büyüyecek.

 

Farklı yollar oluşacak. Ama yolların tümü halkın yüreğindeki güneşe doğru akıp gidecek.

 

“Emine Ülker TARHAN oyları bölecek.” Diyenler politikada rüzgârı arkaya alma kuralını bilmiyorlar.

 

CHP bu tip ayrılıklar sonucunda hemen bölünüp parçalanacak duruma geldiyse demek ki partinin dinamizminde büyük sıkıntılar var… Demek ki Tarhan’ın eleştirilerinde ve baş kaldırışında bir gerçek payı var.

 

Özgürlüklerin en doğal ortamı olan bir büyük partide özeleştiri mekanizması harekete geçirilemiyorsa o halde tıkanan noktalar da mevcut.

 

Emine Ülker Tarhan’ın partiden ayrılması ve yeni bir parti oluşturmasından sarsıcı bir özeleştiri yapmaktan korkanlar nasıl iktidara talibiz diyebilirler?

 

Gözlemlerimde önemli bir ayrıntıyı daha yazmak istiyorum.

 

CHP kadroları içinde çalışıyor görünenler profesyonelce davranmaya çalışsalar da amatör ruhunu kaybettikleri için bir adım ileriye iki adım geriye yürüme refleksinden sıyrılamıyorlar.

 

“Aman benim içinde olduğum yere bir şey olmasın. Öndekiler menzile erişir.” Düşünce saplantısı partiyi kitlelerin uzağına düşürür.

 

Emine Ülker Tarhan’ın koyduğu tavrın ciddiye alınmaması iktidarı çantada keklik görme yanılgısına neden olur ki bu rakip küçümsemeye yol açar ve iktidar hayalleri suya düşer. İşte o zaman boynunu büktüğünüz taraftarınız hep ofsayda düştüğünüz için sonunda sizi bir kalemde siler.

 

CHP ve Emine Ülker Tarhan ikilemi sosyal demokrat hareketi için sert bir virajdır! Bakalım her iki partinin strateji uzmanları neler yapacak ve kimler savrulup şarampole yuvarlanacak kimler ayakta kalıp yola devam edecek.

 

Bazen de ayrılıklar uzun sürmeyebilir… İlkeli birlik ve beraberlikler mutlu sona doğru sağlam adımlar attırabilir.

 

Kısacası…

 

Emine Ülker Tarhan ayrılığı CHP için silkinip, toparlanması adına bir şans olarak düşünülmeli ve yola bu bilinçle devam edilmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları